ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/08/2021 12:24

Τσίπρας σε Αποστολάκη: Αν αποδεχθείς την πρόταση Μητσοτάκη, είναι αποστασία

Ολο το παρασκήνιο της υπουργοποίησης του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το νέο ανασχηματισμό - Το μήνυμα Τσίπρα στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας ότι αν πει ναι στον Μητσοτάκη θα είναι «πρόσκληση σε αποστασία»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τσίπρας σε Αποστολάκη: Αν αποδεχθείς την πρόταση Μητσοτάκη, είναι αποστασία
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Αποστολάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε τελικά πως θα πει όχι στην πρόταση Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρότασή του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης τηλεφώνησε στον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, και τον ενημέρωσε για την συμμετοχή του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν ότι η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορές προσώπων. «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή που έκανε ο Βαγγέλης Αποστολάκης να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ