Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αντίο» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά όχι στον δημόσιο βίο είπε σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό τόνο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τέθηκε εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χρυσοχοΐδης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί των ημερών του και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τους συνεργάτες του.  

Διαβάστε ακόμη: Και πυροσβέστης και επιτελικός, αλλά εκτός κυβέρνησης - Γιατί την «πλήρωσε» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Οπως ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια των ημερών του μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, ενώ αναπτύχθηκαν αρκετές περιοχές της Αθήνας. «Η Αστυνομία ή θα είναι μέσα στην κοινωνία ή δεν θα τα καταφέρει», σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και στα επόμενα βήματα που πραγματοποιούνται, προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Σώματος που όπως τόνισε επί «δύο χρόνια τώρα τα δίνουν όλα», ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Καραμαλάκη «που γνώρισε και αγάπησε».

«Η πολιτική είναι σκληρή και ιδιαίτερα για εκείνους που επωμίζονται το βάρος»

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο γραφείο αλλά και τους γενικούς γραμματείς. Αναφορικά με τον Λευτέρη Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «φίλο και συνοδοιπόρο, είμαστε πάντα μαζί και όταν εγώ φεύγω, αυτός μένει». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον τίμησε. «Η πολιτική είναι σκληρή και ιδιαίτερα για εκείνους που επωμίζονται το βάρος».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Τιμή» η ανάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού ΠροΠο» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνεις την ιστορία με χρυσά γράμματα, ως υπουργός που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη» είπε για τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε, κεντρικός μας στόχος είναι η ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε ελευθερία, ούτε ευημερία. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως σκοπός είναι η ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη μας, αλλά και όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, όλα τα χωριά της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια και απαντώντας στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας όπου χρειάζεται και προωθώντας τις αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στις οποίες αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός.

Εμπιστοσύνη στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα μας τα στελέχη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα αστυνομικό, στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος. Γιατί οι αστυνομικοί μας και οι πυροσβέστες μας είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι τμήμα του ελληνικού λαού, αδέρφια μας, παιδιά μας. Τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία» είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

«Είστε εδώ νύχτα και μέρα για όλους τους Έλληνες», ανέφερε για να προσθέσει: «Σήμερα σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες θέλω να στείλω ένα σαφές και ειλικρινές μήνυμα. Σεβόμαστε, αγαπάμε και υποστηρίζουμε με πράξεις τις γυναίκες και τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας».

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Εκπλήξεις επεφύλασσε ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έπειτα από περίπου οκτώ μήνες εκτός κυβέρνησης επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος (πρώην υπουργός Εσωτερικών) στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου είχε δει την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα, μαζί με άλλους οκτώ, μια επιλογή που είχε προκαλέσει ερωτηματικά καθώς θεωρούνταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα, ωστόσο ο πρωθυπουργός τον επανέφερε στο κυβερνητικό σχήμα, δίνοντάς του μάλιστα ένα βαρύ υπουργείο, αυτό του Προστασίας του Πολίτη, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μάλιστα, το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση είναι ότι δεν σημαίνει πως όποιος φεύγει, δεν γυρίζει.