Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθεί η επιλογή της κυβέρνησης για τη διαδοχή του Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο είναι ειλημμένη απόφαση να δημιουργηθεί, όπως προέκυψε από τον ανασχηματισμό. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Reader, η κυβέρνηση καταλήγει μάλλον σε ένα σχήμα με υπουργό και υφυπουργό στο εν λόγω υπουργείο και, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή, θα πρόκειται για πρόσωπο με «θετικό πρόσημο» και ευρεία αποδοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ανακατατάξεις και στην Κ.Ο. της ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό – Οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Μάλιστα, από προχθές υπάρχει στα σκαριά το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει τα ηνία, αλλά έμενε να γίνουν οι τελικές συνεννοήσεις, προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη της περίπτωσης Αποστολάκη. Το εν λόγω πρόσωπο, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά, ενώ θα υποστηρίζεται από έναν υφυπουργό που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που μένει να φανεί, αν θα είναι πολιτικά ή ακαδημαϊκά.

Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, κανένα από τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί δεν θα έχει ρόλο στο υπουργείο. Ούτε ο Μιχάλης Κωσταράκος, ούτε ο πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ούτε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ούτε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, ούτε ο Γιώργος Φλωρίδης, ούτε κανένα από τα ονόματα που εσχάτως έχουν πέσει στην πολιτική πιάτσα.

Είναι, πάντως, ειλημμένη απόφαση του κ. Μητσοτάκη να επανδρώσει το εν λόγω υπουργείο και να αναδιαρθρώσει την Πολιτική Προστασία, ενώ το πρόσωπο που θα αναλάβει θα προϊσταται και των κρίσεων στην Πυροσβεστική, όπου είναι άκρως επίφοβη η θέση του Αρχηγού, του Στέφανου Κολοκούρη.