Για την υποχρεωτικότητα αλλά και τους εμβολιασμούς στα παιδιά και την πορεία του προγράμματος μίλησε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΕΣΥ ενώ σημείωσε πως ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με ορούς ασφαλιστικής εταιρείας.
Διαβάστε ακόμη: Σύψας: Ολα τα ανεμβολίαστα παιδιά θα νοσήσουν ως τα Χριστούγεννα - Καλοκαίρι 2022 χωρίς κορονοϊό
«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις» επισήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας.
Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο .
Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει». Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.
Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Οι συλλήψεις των γιατρών για θανατηφόρο έκθεση, οι αντιφάσεις και τα νέα στοιχεία
- «Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό αντί για ξύδι στο φαγητό - Στο νοσοκομείο παιδιά και προσωπικό βρεφονηπιακού σταθμού
- Ο τιμοκατάλογος του ιατρείου στο Κολωνάκι: Πόσο κοστίζει η πλασμαφαίρεση
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.