ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/10/2021 20:06

Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Στις 11:00 το πρωί συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, του Υπουργικό Συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Ποια θέματα βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει τη Δευτέρα - Τα θέματα που θα συζητηθούν
Υπουργικό συμβούλιο (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Δευτέρας, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβουλίου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με μία σειρά από θέματα που προέρχονται από διαφορετικά Υπουργεία, να υπάρχουν στην ατζέντα των κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με την θεματολογία της τακτικής συνεδρίασης του οργάνου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναμένεται να κάνουν εισήγηση σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το Προσχέδιο Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης 2022, ενώ αμφότεροι αναμένεται, επίσης, να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Σημαντική, επίσης, και η παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2161/2019 για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων προστασίας των καταναλωτών.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, εξάλλου, η εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο σχετικά με το ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2022, καθώς και τα επί μέρους σχέδια δράσης των υπουργείων.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης θα κάνει εισήγηση σχετικά με τον προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2022, ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του συγκεκριμένου υπουργείου με τίτλο: «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός αθλητισμός, Ηλεκτρονικός αθλητισμός, εργασιακός αθλητισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ