Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως συμφωνία η οποία δεν υπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά τους  στόχους του μεγάλου κεφαλαίου «που θέλει να συμμετάσχει ενεργά: - στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, στους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που συνοδεύονται πάντα και παντού και με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που τις πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί», απέρριψε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επιμένοντας στην καταψήφισή της από το κόμμα του.

Η χώρα εμπλέκεται στα επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Ο ίδιος μίλησε για κλίμα «δήθεν εθνικών πανηγυρισμών» και κάνοντας ειδική μνεία στο άρθρο 18 της συμφωνίας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει: «μπορείτε να μας πείτε ποιες και που θα είναι αυτές οι πολυεθνικές αποστολές. Τι σχέση έχουν οι ελληνικές δυνάμεις σε αυτές τις περιοχές; Τι σχέση έχουν αυτές οι περιοχές όπως το Σαχέλ με την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων; Τι είδους συμφέροντα έχει ο ελληνικός λαός σε αυτές τις περιοχές; Κοροϊδεύετε ξεδιάντροπα και προκλητικά».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέμεινε πως όπως και παρόμοιες συμφωνίες στο παρελθόν έτσι και αυτή με τη Γαλλία αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιθετικά, επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του  ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτά που κρίνουν τη στάση ΝΑΤΟ-ΕΕ έναντι της Τουρκίας είναι: H στρατηγική σχέση με την Τουρκία, η επιδίωξη για σταθερότητα στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ με απόσπαση της Τουρκίας από την επιρροή της Ρωσίας, οι μπίζνες μεταξύ των αστικών τάξεων. Αυτά αφορούν άμεσα KAI τη Γαλλία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο φασισμός παραμένει πολυεργαλείο του συστήματος

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων και κατά μελών της ΚΝΕ, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. «Ένα χρόνο πριν, στις 7/10/2020, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ικανοποιούσε την απαίτηση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο. Τότε λοιπόν είχαμε πει ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ένα χρόνο μετά, οι επιθέσεις των φασιστικών ομάδων αποδεικνύουν ότι ο φασισμός παραμένει πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών και αγωνιστών που βρίσκονται μπροστά στους αγώνες σε δύσκολες συνθήκες. Η ευθύνη σας είναι τεράστια για την ανοχή της κυβέρνησης και μηχανισμών του κράτους απέναντι σε αυτές τις ομάδες», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA