Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Αννα Μπαλάν, καλησπέρα» - Η συνάντηση Μητσοτάκη με την τυφλή influencer στο Μαξίμου και το βίντεο στο TikTok

Κλείνοντας το βίντεο, οι δυο τους κάθονται πλάι πλάι και στέλνουν το εξής μήνυμα: «Οπότε, αν σου άρεσε αυτό που είδες κάνε ένα λάικ (σ.σ.: λέει η Αννα) κι αν θες να μάθεις περισσότερα κάνε ένα φόλοου (σ.σ.: καταλήγει ο πρωθυπουργός)

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού με την Αννα Μπαλάν να συναντά τον πρωθυπουργό και να στέλνουν από κοινού μέσα από ένα βίντεο στο TikTok ένα μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας για τους τυφλούς και τα άτομα με οπτικές αναπηρίες. Η Αννα Μπαλάν, είναι μια νεαρή τυφλή κοπέλα, η οποία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει αγώνα για την ισότητα των ανθρώπων με τύφλωση κι έχει 80.000 ακόλουθους στο TikTok όπου κι έφτιαξε το σχετικό βίντεο με συμπρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το στόρι έχει ως εξής... Ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο της Αννας. Μια γνώριμη φωνή ακούγεται (σ.σ.: του πρωθυπουργού) και την επόμενη στιγμή, η Αννα βρίσκεται στο Μαξίμου. «Ας περάσουμε κατευθείαν στο θέμα κ. πρωθυπουργέ...» λέει η Αννα καθήμενη στον καναπέ του Μαξίμου... «Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια όπως αυτά στο Σύνταγμα με ηχητικό σήμα, που μετρούν και το χρόνο, με το πάτημα ενός κουμπιού».

Χαριτολογώντας, η Αννα ζήτησε κι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό της σοφέρ, για να διευκολυνθεί η καθημερινότητά της και συνέχισε λέγοντας: «Πέρα από την πλάκα, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες να είναι φτιαγμένες έτσι ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό και την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη για την ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης κρατώντας χαρτιά στα χέρια του, της απαντά: «Εχω στα χέρια μου το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα στο στείλω και σε γραφή μπράιγ και πιστεύω ότι θα σου απαντηθούν πολλά ερωτήματα».

Κλείνοντας το βίντεο, οι δυο τους κάθονται πλάι πλάι και στέλνουν το εξής μήνυμα: «Οπότε, αν σου άρεσε αυτό που είδες κάνε ένα λάικ (σ.σ.: λέει η Αννα) κι αν θες να μάθεις περισσότερα κάνε ένα φόλοου (σ.σ.: καταλήγει ο πρωθυπουργός).

@anna__balan

Η συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! ##τυφλος ##τυφλότητα ##πρωθυπουργός ##μητσοτακης ##greektiktok ##fy ##foryou ##αμεα ##ελληνικοτικτοκ ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - anna__balan

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#TikTok #τυφλοί #Influencer #Κυριάκος Μητσοτάκης #Βίντεο

Best of Internet