Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε και τώρα το είπε ξεκάθαρα, όμως όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο 7ος υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτώβρη του 1981 με τον αείμνηστο ηγέτη της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός με την επετειακή ανάρτησή του σηματοδοτεί τη σημερινή μέρα, την 18η Οκτώβρη του 2021 ως «αφετηρία νέων αγώνων».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεχτεί κρούσεις όλο το τελευταίο διάστημα από παλιά στελέχη του κόμματος κι όχι μόνο, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο, μέχρι και το προηγούμενο Σάββατο (16/10), ο πρώην πρωθυπουργός τηρούσε σιγή ιχθύος, την οποία έσπασε, αλλά και πάλι δεν ήταν ξεκάθαρος. Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους 6 υποψηφίους για να διαπιστώσει τις προθέσεις τους με γνώμονα το καλό της παράταξης και της πορείας της προς το μέλλον. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια βολιδοσκόπηση των προθέσεων των 6 υποψηφίων για να διαπιστώσει αν είναι κάποιος εξ αυτών διατεθειμένος να «θυσιάσει» την συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές και να ανοίξει το δρόμο στον κ. Παπανδρέου για να διαδεχθεί τη Φώφη Γεννηματά στον προεδρικό θώκο του ΚΙΝΑΛ.

Και στις κατ' ιδίαν, αλλά και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους υποψηφίους, δεν αποκάλυψε σε κανέναν την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία, επιμένοντας στο να τους ρωτά τι σκέφτονται να πράξουν για το «αύριο» της παράταξης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβασή του δεν έγινε αποδεκτή με καλό μάτι από τους περισσότερους υποψηφίους, με τον Ανδρέα Λοβέρδο κυρίως, να αντιτίθεται σθεναρά στην επανεμφάνιση Παπανδρέου και κυρίως στον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή.

Υστερα λοιπόν από ένα Σαββατοκύριακο εσωκομματικών ζυμώσεων και συζητήσεων, ήρθε η τοποθέτηση της Κατερίνας Μπατζελή, άλλοτε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του Γιώργου Παπανδρέου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου «αναμένεται να μπει στον ενεργό αγώνα. Μπορεί να είναι αύριο, την Τρίτη φεύγει για Κωνσταντινούπολη. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιστορική για να ενδυναμώσουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star κεντρικής Ελλάδας.

Δεν αποσύρουν υποψηφιότητα Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης, Καστανίδης

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως στη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου, του διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος, δεν κάνω πίσω», είπε στον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ σε ομιλία του στη Χαλκίδα σημείωσε πως «οι πρώην Πρόεδροι Παπανδρέου, ΒενιζέλοςΣημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η Πρόεδρος: να εγγυηθούν την ενότητα και την σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Ο κ. Ανδρουλάκης που εξέφραζε την ανησυχία για αναβολή των διαδικασιών, υποστηρίζει πως μόνο ο σεβασμός στις διαδικασίες μπορεί να διαφυλάξει την ενότητα του ΚΙΝΑΛ και ζητά τήρηση όλων των συμφωνηθέντων. Το ίδιο είπε και ο Παύλος Γερουλάνος που φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην Πρωθυπουργό πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του. Χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «η Δημοκρατική Παράταξη ιστορικά αποτέλεσε ζωντανό και ιστορικό πεδίο πολιτικής δράσης. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία εγγυάται την ενότητα και την ενίσχυσή της είναι καλοδεχούμενη. Η δική μου παρουσία σηματοδοτεί την αποφασιστική νέα γενιά που βγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο κ. Καστανίδης έχει σκοπό να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, ενώ ο μόνος που φαίνεται να επηρεάζεται από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου είναι ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA