Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη σήμερα το μεσημέρι και παρά το ότι οι στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν πως δεν έχει αποκαλύψει ούτε στους ίδιους τις προθέσεις του, θεωρείται βέβαιο πως σήμερα ή το αργότερο αύριο θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Χθες και προχθές διακινήθηκε ένα σενάριο που ήθελε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να δέχονται οχλήσεις για τη συλλογή υπογραφών υπέρ μιας υποψηφιότητας Παπανδρέου, που το επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού δεν διέψευσε, όμως υποστήριξε πως δεν εκπορεύεται από τους ίδιους. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του reader.gr τα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ επανασχεδιάζουν την στρατηγική τους θεωρώντας δεδομένο πως ο πρώην Πρωθυπουργός θα δώσει τη μάχη των εκλογών σε επτά εβδομάδες. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως διαψεύδεται το σενάριο της αναβολής των εκλογών, αφού την Πέμπτη οι υποψήφιοι αναμένεται να καταθέσουν τις  απαιτούμενες υπογραφές και να ξεκινήσει επισήμως ο προεκλογικός αγώνας. 

Δεν αποχωρούν οι υπόλοιποι 

Με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου, που έχει δηλώσει πως μια υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει το εσωκομματικό πεδίο αλλά και το πολιτικό σκηνικό, άρα θα ξανασκεφτεί την δική του υποψηφιότητα, οι υπόλοιποι διεκδικητές του θρόνου αναμένεται να σταθούν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μην αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Κι αν για τους κκ. Λοβέρδο και Ανδρουλάκη φαινόταν εξαρχής δεδομένο, φαίνεται πως το ίδιο ισχύει για τους κκ. Καστανίδη (δηλώνει σε συνομιλητές του πως έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό υπογραφών), Γερουλάνο αλλά και Παύλο Χρηστίδη. Ο τελευταίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ χθες υποστήριξε εκ νέου πως η παράταξη χρειάζεται ένα restart (επανεκκίνηση) και δήλωσε πως δεν θα αποχωρήσει από την κούρσα ακόμη κι αν κατέβει ως υποψήφιος ο πρώην Πρωθυπουργός. Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε επίσης πως το κόμμα σημειώνει πολύ χαμηλά ποσοστά στις ηλικίες κάτω των 45 ετών, επισημαίνοντας πως θα πρέπει η νέα γενιά να μπει δυναμικά στο παιχνίδι ώστε να ανατραπούν αυτά τα ποσοστά.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA