Μενού
  • Α-
  • Α+

Κι επίσημα υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, με τη δήλωσή του να ξεκινά με τη φράση «χρειαζόμαστε μία Νέα Αλλαγή». Αν σας θυμίζει κάτι αυτό, έχετε απόλυτο δίκιο καθώς ο παραλληλισμός με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και το δικό του σύνθημα «ήρθε η ώρα της Αλλαγής» είναι αδιαμφισβήτητος.

Με το εν λόγω σύνθημα πορεύθηκε ο Ανδρέας στην εκκίνηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία της χώρας καθώς το «ήρθε η ώρα της Αλλαγής» μαζί με τα «εδώ και τώρα Αλλαγή» και «η Ελλάδα στους Ελληνες» οδήγησαν την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 1981 που έμελλαν να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ ως τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Με αυτή την... δοκιμασμένη συνταγή λοιπόν, ο γιος του, Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει το δικό του «come back» στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, που έκανε το βράδυ της Τετάρτης (20/10) ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. 

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

Ας θυμηθούμε και την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου μεσουρανούσε στην πολιτική ζωή της χώρας με το σύνθημα «ήρθε η ώρα της Αλλαγής» να ακούγεται σε κάθε του ομιλία είτε από τα χείλη του είτε από τον κόσμο:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA