Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο 12% ανέρχεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της PULSE που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Ταυτόχρονα οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αξιολογούν θετικά τις συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. 

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται ως καταλληλότερος για πρόεδρος

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5% και 9% οι αναποφάσιστοι. Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε τον «κανέναν».

Ανεμβολίαστοι 

Τις τάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εμβολιασμό, υπό τη σκιά του νέου ρεκόρ κρουσμάτων αποτυπώνει η δημοσκόπηση. Είναι ενδεικτικό πως σε ποσοστό 56% οι ανεμβολίαστοι φρονούν πως τίποτα δεν μπορεί αν τους πείσει να εμβολιαστούν. Ένα 14% αναφέρει πως ενδεχομένως να πειθόταν από μια πιο ενεργή καμπάνια ενημέρωσης από γιατρούς και επιστήμονες. Το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο».

Συμφωνίες και ελληνοτουρκικά 

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για τις δύο συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Για την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα. Για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα. Στο πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας τους Έλληνες το 60% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% πως ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Μέτρα στήριξης και ανατιμήσεις 

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, το 40% τις αξιολογεί θετικά, το 41% αρνητικά και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Παράλληλα, το 86% θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA