Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πεποίθησή του πως η δήλωσή του ότι «λεφτά υπάρχουν» ήταν σωστή εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και το Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία κατά τον ίδιο, ήταν αυτή που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.

«Ακριβώς τα ίδια λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν αν νοικοκυρέψουμε τη χώρα και χτυπήσουμε τη διαφθορά. Πού πήγαν τα λεφτά που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία; Τα έριξαν μέσα σε μια μαύρη τρύπα και τελικά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Πήραν μια δήλωση μου, που ήμουν ξεκάθαρος και την έφεραν στα μέτρα τους. Μετά από εμένα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να ακυρώσουν τη ''Διαύγεια''» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο πριν την οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα:

«Η κυβέρνηση Καραμανλή άργησε να αντιδράσει μπροστά στην επερχόμενη οικονομική κρίση. Αυτοί έχουν την ευθύνη που η χώρα έφτασε κοντά στη χρεοκοπία Ο Προβόπουλος ήταν αυτός που είχε ζητήσει από το ΔΝΤ να μην δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που είχε για την Ελλάδα. Μπήκαμε στα μνημόνια λόγω της απάτης της κυβέρνησης Καραμανλή και μετά υπήρχε έλλειμμα αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές. Το ΔΝΤ ήταν απαίτηση της Μέρκελ. Η αντιπολίτευση μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Ήταν απαίτηση της Μέρκελ γιατί δεν εμπιστευόταν τον Μπαρόζο και ήξερε πως θα έχει και εσωτερικό πρόβλημα στη Γερμανία αν μας έδινε λεφτά χωρίς να υπάρχει ένας ανεξάρτητος ελεγκτικός μηχανισμός. Η δήλωση για τον Τιτανικό ήταν προειδοποίηση για να μην πέσουμε στα βράχια. Δεν επηρέασε καθόλου την άνοδο των σπρέντς».

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο πώς πήρε την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μου έδωσε ο Σημίτης το «δαχτυλίδι της διαδοχής» αλλά 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι μας σε μια γιορτή της Δημοκρατίας. Το δαχτυλίδι μου το έδωσε ο ελληνικός λαός» και συμπλήρωσε αναφορικά με τα σχέδιά του για το ΚΙΝΑΛ:

«Κατεβαίνω υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ για να μην υπάρχουν κακές απομιμήσεις για την προοδευτική παράταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε στην ευκαιρία που του δόθηκε από τον λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκάλυψε τα πραγματικά τις ευθύνες της Δεξιάς για το πως φτάσαμε κοντά στη χρεοκοπία. Συμμάχησε με τον Καραμανλισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA