Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις εσωκομματικές συγκρούσεις και τους κραδασμούς που πυροδοτεί στο Κίνημα Αλλαγής η εσωκομματική προεκλογική κούρσα για τη νέα ηγεσία έφερε στο προσκήνιο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα, δοκιμάζοντας τις αντοχές του κόμματος. Οι διαφωνίες καταγράφηκαν με αιχμή την τελική στάση του κόμματος στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη για αυστηροποίηση των ποινών σε συγκεκριμένα αδικήματα όπως είναι οι βιασμοί ανηλίκων, η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, δολοφονίες κι άλλα.

Αντιθέτως βουλευτές όπως οι Ιλχάν Αχμέτ και Κώστας Σκανδαλίδης, αντέτειναν ότι η καταλληλότερη στάση για το κόμμα είναι το «παρών», δεδομένου ότι το τελικό νομοσχέδιο περιέχει επιμέρους διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν. Χαρακτηριστικό των εσωκομματικών ζητημάτων είναι ότι η κ. Γιαννακοπούλου, που ως τομεάρχης Δικαιοσύνης εισηγήθηκε το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παραιτήθηκε από το ρόλο της εισηγήτριας στην Ολομέλεια, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία της με την επίσημη κομματική γραμμή και τη θέση της πήρε ο κ. Αχμέτ.  

Το κλίμα αποτυπώνεται και στο άτυπο μπρα ντε φερ του Κώστα Σκανδαλίδη με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τοποθετούμενος στην Ολομέλεια ο κ. Σκανδαλίδης μετά το «ναι» που είχε πει ο κ. Λοβέρδος επί της αρχής του νομοσχεδίου επικρίνοντας τη θέση του Κινήματος Αλλαγής, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν κάνουμε νομικό ακτιβισμό. Δεν στεκόμαστε πίσω από νομικίστικες θεωρίες. Κάνουμε επί της ουσίας κριτική και ψηφίζουμε παρών επί της αρχής αναλύοντας τη θέση μας στα επιμέρους άρθρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA