Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ τίθεται η κυβερνητική απόφαση που αφορά στην επίταξη των ιδιωτών γιατρών που θα ριχτούν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση θα καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δίνεται η δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για επίταξη παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εξουσιοδοτούμε τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’  47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Οπως φαίνεται το κάλεσμα του υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς για εθελοντική συνδρομή στο ΕΣΥ δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση, παρά την παροχή κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνουν σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης με αμοιβή 1.000 ευρώ τον μήνα.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, είχαν δηλώσει συμμετοχή 40 ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι τείνουν να καλύψουν το 50% των αναγκών του ΕΣΥ. Παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών κι εάν δεν καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσοστό, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα να αποστέλλονται τα «φύλλα πορείας». Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Δείτε το ΦΕΚ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA