Μενού
andravida
Ανδραβίδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το χθεσινό ατύχημα με την πτώση μονοθέσιου μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, περιέγραψε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας το ευτυχές αποτέλεσμα επιτυχούς εγκατάλειψης του αεροσκάφους από τον πιλότο.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο ο χειριστής του αεροσκάφους επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες πολύ χαμηλής ορατότητας. «Ο διάδρομος δεν φαινόταν σχεδόν όλος», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες στις 15.40 χθες το μεσημέρι.

«Κατά την τελευταία του απόπειρα ενώ είχε σχεδόν ακουμπήσει στο διάδρομο το αεροσκάφος παρουσίασε μία κλήση με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου, ο πύργος ελέγχου του έδωσε εντολή για εγκατάλειψη. Κατά την τρίτη φορά που έδωσε αυτή την εντολή ο πύργος ελέγχου ο χειριστής έκανε την εγκατάλειψη ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ευτυχώς είναι καλά γιατί από αυτό το πολύ χαμηλό ύψος να εκτιναχθείς με το κάθισμα εγκυμονεί σοβαρό τραυματισμό ή και χειρότερα», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απώλεια ενός πιλότου «αφόρητη και ανυπολόγιστη», επισημαίνοντας με ανακούφιση πως «ευτυχώς εχθές αποφεύχθηκε». Ενημέρωσε, δε, την εθνική αντιπροσωπεία ότι ο χειριστής του αεροσκάφους διακομίσθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και υποβάλλεται σε εξετάσεις για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA