Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πιερρακάκης: Μετατροπή του χαρτιού σε πληροφορία στον τομέα της Υγείας

Προβλέπεται μία σειρά από έργα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε εκτενή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας

Η Υγεία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε σε παρέμβασή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Καθημερινή - Athens Health Summit.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, όπως έδειξε και η περίοδος που μόλις πέρασε έχει στον πυρήνα του τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι στον τομέα αυτό έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η άυλη συνταγοράφηση, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι εκατομμύρια Έλληνες. Ο ίδιος έδωσε επίσης ως παράδειγμα και το σύστημα του εμβολιασμού, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά πετυχημένο, εξ ου και οδήγησε στην πρόταση της υιοθέτησης του Ευρωπαϊκού πράσινου πιστοποιητικού προς στην Κομισιόν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται σε πολλές δράσεις και εφαρμογές με το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας. Επόμενες δράσεις των δύο υπουργείων περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου τηλεσυμβουλευτικής για Covid-19, δικτύου τηλεϊατρικής για την ψυχική υγεία, καθώς και τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου δικτύου τηλεϊατρικής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης. Το υπουργείο σχεδιάζει παράλληλα και τη δημιουργία ενός πλήρους ψηφιακού ιατρικού φακέλου, που θα χτιστεί σε βάθος χρόνου μέσω μίας σειράς μεταρρυθμίσεων και νέων εφαρμογών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, προβλέπεται επίσης μία σειρά από έργα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε εκτενή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας. Μέσω ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα δοθούν οδηγίες σχετικά με την κωδικοποίηση των στοιχείων που θα πρέπει περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σύστημα ενός νοσοκομείου στη χώρα. «Ένα μεγάλο ποσό που υπάρχει στο Ταμείο Ανάκαμψης…αφορά τη μετατροπή του χαρτιού σε πληροφορία», κατέληξε ο Κυρ. Πιερρακάκης στην παρέμβασή του τονίζοντας βέβαια ότι μία μερίδα αυτού του ποσού θα διοχετευτεί και στον τομέα της Υγείας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κυριάκος Πιερρακάκης

Best of Internet