Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα δημοσκόπηση διενέργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία και καταδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το διψήφιο προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, οι ερωτηθέντες ανέφεραν πως μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα αποτελεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ προβάδισμα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της GPO, η ΝΔ λαμβάνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΚΙΝΑΛ 9,4%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Σε ερώτηση για το ποιο θεωρούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα, οι ερωτηθέντες απάντησαν πρώτα την πανδημία με ποσοστό 60,9% και ακολουθούν η ακρίβεια με 17,6%, η ανεργία με 10,7%, η ασφάλεια και η εγκληματικότητα με 6,6% και τέλος τα ελληνοτουρκικά με 3,5%.

Στο ερώτημα για το πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων, το 41,5% απάντησε ότι οφείλεται κυρίως στον σχεδιασμό αντιμετώπισης από την κυβέρνηση, το 32% την αποδίδει στο χαμηλό ποσοστό του εμβολιασμού, ενώ το 25,4% απάντησε πως οφείλεται στη μη ορθή τήρηση των μέτρων.

Οσον αφορά την ερώτηση για ποιον υποψήφιο είναι πιθανό να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: ο Ανδρέας Λοβέρδος λαμβάνει 31,7%, ο Γιώργος Παπανδρέου 27,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 27,3%, ο Παύλος Χρηστίδης 4,7%, ο Παύλος Γερουλάνος 3,9% και ο Χάρης Καστανίδης 3,2%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA