Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σχόλιο που έκανε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Κασιμάτης, για τη Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο του στη στήλη του «Πανδώρα». «Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της», έγραψε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Κασιμάτης, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη και των υποψηφίων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο. 

Το Twitter κατακλύστηκε με σχόλια με το #kasimatis, όπου πολιτικοί αλλά και χρήστες των social media κατέθεταν την άποψή τους για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έγραψε: «Αισχρός όπως πάντα, με αθλιότητα που ξεπερνά κάθε όριο. Ντροπή!». 

Θέση για το σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη εξέφρασε και το ΚΚΕ, αναφέροντας: «Ουδεμία εντύπωση προξενούν οι χυδαιότητες Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννήματα, γνωστού - μεταξύ άλλων - και για τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό που συστηματικά εκτοξεύει. Είναι προφανές ότι οι φορείς τέτοιων απόψεων δε διστάζουν μπροστά σε καμία αθλιότητα».

Αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ήταν από τους πρώτους που σχολίασαν το συγκεκριμένο άρθρο για τη Φώφη Γεννηματά που έκανε ο Στέφανος Κασιμάτης. «Ο επαγγελματίας κριτής των πάντων τώρα και τυμβωρύχος. Πόσο ακόμα...», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας. 

Στέφανος Κασιμάτης: Πώς σχολίασαν το άρθρο Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

«Είδα ένα κατάπτυστο δημοσίευμα για τη Φώφη Γεννηματά. Θέλω να πω σε όλους εκείνους που άνανδρα τη χτυπούν, για να χτυπήσουν και την Παράταξη, ότι τα μικρόψυχα σχόλια τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους και όσους υπηρετούν χωρίς ντροπή, κρυμμένοι πίσω από την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου. 

“Η “Πανδώρα”, του “γνωστού και μη εξαιρετέου” κ. Κασιμάτη, στη στήλη του στα ΝΕΑ, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με άθλιο τρόπο που ντράπηκε μέχρι και η ντροπή. Η απάντηση μας είναι η ίδια που τόσα χρόνια η ίδια έδινε σε συστηματικά και λυσσαλέα χτυπήματα, που όχι μόνο με δημοσιογραφία, αλλά ούτε με το περιθώριο δεν συνάδουν: Περιφρόνηση και Απαξίωση”», τονίζει σε δήλωσή του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Οι αντιδράσεις Ανδρουλάκη, Γερουλάνου και Χρηστίδη

«Το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ. Κασιμάτης γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι χυδαίο. Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί έξυπνο αυτό που κάνει. Η καλύτερη τακτική σε τέτοιες συμπεριφορές είναι να μην τους δίνεις σημασία. Η εφημερίδα όμως; Νοιώθει καλά να κοιτάζει από μακριά;» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος.

«Κανένα μέτρο, καμία ενσυναίσθηση, κανένας σεβασμός στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ντροπή για την απρέπεια του σχολίου του κ. Κασιμάτη», γράφει σε tweet του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτή ήταν η καθημερινότητα της Φώφης Γεννηματά επί 6 χρόνια. Αθλιότητες και διαρκή χτυπήματα, χωρίς κανένα σεβασμό, καμία ενσυναίσθηση. Ούτε τώρα; Ντροπή για όσα γράφει ο κ. Κασιμάτης» έγραψε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης.

«Mην ασχολείστε με κάτι ανθρωποειδή που ακόμη και η προσβολή μνήμης νεκρού δεν τους λέει τίποτα. Έτσι βγάζουν τόσα χρόνια μεροκάματο, με αυτό τον θόρυβο που δημιουργούν. Μην πείτε το όνομά του, θα έχει κερδίσει. Απαξία σε αυτόν και όλοι την Κυριακή στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά.

Υ.Γ: Κανένας φυσικά δεν μπορεί να εξαιρέσει από την ευθύνη τα μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύουν τέτοια ληβελογραφήματα. Αν τα πιστεύουν ας συνεχίσουν μαζί του…» έγραψε ο Νίκος Βοσδογάννης, που ήταν στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.