Μενού
  • Α-
  • Α+

Να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών που Έλληνες πολίτες που ζουν στην Αιθιοπία λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα με τον εμφύλιο πόλεμο. Παράλληλα καλεί όλους όσοι είχαν σκοπό να επισκεφθούν τη χώρα να μην το κάνουν όσο η η κατάσταση παραμένει απρόβλεπτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς και ότι οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ταξίδια Ελλήνων πολιτών στη χώρα αποθαρρύνονται πλήρως.

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία να αποχωρήσουν από τη χώρα, το συντομότερο δυνατόν, με τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αντίς Αμπέμπα (τηλέφωνα: +251 11 465 49 11 και 12, καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +251 969 019 844, e-mail: [email protected] ) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730).

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες».

Η ελληνική κοινότητα στην Αιθιοπία αριθμεί σήμερα περίπου 500 άτομα, ενώ η παρουσία των Ελλήνων στην χώρα χρονολογείται από την αρχαιότητα. Οι περισσότεροι Έλληνες της χώρας ζουν στην Αντίς Αμπέμπα και τη Ντίρε Ντάουα.