ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/11/2021 11:08

Νέα μέτρα: Οικονομικό πέναλτι σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Μέτρο-έκπληξη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς επιβάλλει πέναλτι 100 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέα μέτρα: Οικονομικό πέναλτι σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο μέτρο «προστίμου» 100 ευρώ μηνιαίως σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών που αρνείται να εμβολιαστεί. Οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι περίπου 550.000 και η διασταύρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Οσοι δεν σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού, θα τους έρθει «ραβασάκι» από την Εφορία και θα κληθούν να καταβάλλουν μηνιαίως 100 ευρώ διοικητικό πρόστιμο, μέχρι να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Το μέτρο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και η ημερομηνία που θα έχουν ως περιθώριο για να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση θα είναι η 16η Ιανουαρίου 2022. Από τις 17 Ιανουαρίου κι έπειτα, θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα και για όσο θα είναι σε ισχύ το παραπάνω μέτρο.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Ομικρον και θα προβεί και σε περισσότερες ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.

Τα θέματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη του νομοσχεδίου για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ): Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2034 σχετικά με την προληπτική εποπτεία επιχειρήσεων επενδύσεων, 2019/2177 και 2020/1504 σχετικά με τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, β) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2020/1151 σχετικά με την εναρμόνιση των διαρθρώσεων των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στην αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά, 2021/1159 σχετικά με προσωρινές απαλλαγές εισαγωγών και ορισμένων παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη για την Εθνική Στρατηγική Ένταξης Προσφύγων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την επιλογή Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΑΔΕ ΕΦΟΡΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ