Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε από το έδρανο της Βουλής και απευθύνθηκε με απρεπές ύφος στον πρωθυπουργό. Παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης δεν σταμάτησε και το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Είναι καιρός να τον σκεφτούμε σοβαρά, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Δεν συνομιλώ με αντιεμβολιαστές», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει να υπάρχει επίπεδο συνεννόησης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στο τέλος, μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να φορέσει τη μάσκα του, καθώς εκείνη την ώρα την είχε κάτω από το στόμα του, για να ακουστούν αυτά που λέει.

Πώς άρχισε η κόντρα Μητσοτάκη - Πολάκη στη Βουλή

«Δεν άκουσα καμία πρόταση για το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες. Για να μην έχουμε πρόσθετη επιβάρυνση στο ΕΣΥ ότι αν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά θα θέλαμε δυο μήνες για να σταματήσει η πίεση στο ΕΣΥ. Το θέμα μας δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι σε αυτές», είπε απαντώντας σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και πρόσθεσε: «Μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Αν είχαμε τα ποσοστά της Δανίας και τη Πορτογαλίας δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους λες και αν πάμε εσείς και εγώ θα τους πείσουμε. Εκτός και αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ. Εδώ κάνατε έναν χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι. Ας είμαστε σοβαροί και επειδή μας κατηγορήσατε σας λέω ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε».

«Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κρεβάτια, τα ντουβάρια και τα μόνιτορ. Το πρόβλημά μας είναι οι γιατροί. Και σταματήστε να περιγράφετε το ΕΣΥ ως ένα αχούρι γιατί αδικείτε τις προσπάθειες των γιατρών», τόνισε πάλι απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους αν έχουν ενδείξεις ότι δεν έχουν σωστή περίθαλψη να το πουν. Την ώρα που έλεγε αυτά, ο Παύλος Πολάκης σηκώθηκε εξαγριωμένος και φώναζε στον πρωθυπουργό: «Είσαι άσχετος». Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν ανέχεται έναν συνεργάτη του σαν τον κ. Πολάκη που με χυδαίο και αγοραίο ύφος προσβάλλει τους πάντες και κάνει κρυφή καμπάνια στους ανεμβολίαστους. «Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και τότε συζητάμε». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA