Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγή σελίδας πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή (5/12) το Κίνημα Αλλαγής με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου να συνεχίζεται καθώς η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 07:00 το πρωί, με τη συμμετοχή να έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μέχρι και αργά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 182.000 ψηφοφόροι σε όλη την Ελλάδα και τα δεδομένα μέχρι τώρα, δίνουν ρυθμό 400 ψήφων το λεπτό, ενώ η κεντρική εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεράσουν τις 250.000 ψήφους, σπάζοντας σίγουρα το ρεκόρ του 2017, όπως είχε γράψει και σε προηγούμενες εκτιμήσεις του το reader.

Ο φωτογραφικός φακός... συνέλαβε τους υποψήφιους για την προεδρία να πηγαίνουν στις κάλπες, αλλά και τους απλούς πολίτες που θέλησαν να λάβουν μέρος στις εξελίξεις για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους.  

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσήλθε λίγο μετά τις 08:00 σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης: «Ήρθε η ώρα για να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει μπροστά η δημοκρατική παράταξη. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που προσήλθαν στις κομματικές κάλπες το 2017». 

Στο κτήριο του δημαρχείου Αθηνών επί της Λιοσίων ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία, Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης προσήλθε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τη σύζυγό του, Νάντια, και την κόρη τους. «Σήμερα δεν πρέπει να ξεχνάμε τη Φώφη Γεννηματά. Σήμερα ξημερώνει μία μέρα που δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής».

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης. «Καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο παλαιό δημαρχείο Ταύρου στην Πειραιώς έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου συνόδευσε μάλιστα την κόρη του Μαργαρίτα, η οποία ψήφισε πρώτη. «Είναι πράγματι μία γιορτή δημοκρατίας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος».

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Γερουλάνος αφού ψήφισε δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και γι' αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό τον καιρό».

Στο εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη πήγε το πρωί ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης και τόνισε: «Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017».

 Ο Κώστας Λαλιώτης που υπήρξε υπουργός πολλών κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά στο εκλογικό κέντρο για την ψήφο και τη συμμετοχή στις εξελίξεις του κόμματος

Στο μεταξύ, ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, όπως την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο, όπου κατέγραψε στιγμιότυπα από τα εκλογικά τμήματα με απλούς πολίτες να συμμετέχουν στις εξελίξεις. Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες φορούσαν μάσκα όσο βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο και ένας ένας εισέρχονταν ομαλά στα τμήματα για να ψηφίσουν, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA