Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι παρασκηνιακές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ για τις συμμαχίες έχουν φουντώσει, καθώς η κατεύθυνση που θα δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στους 67.000 ψηφοφόρους του μπορεί να επηρεάσει σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήδη πάντως από χθες ο κ. Λοβέρδος φωτογράφισε την επιλογή του στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «το αίτημα της ανανέωσης πέρασε» (ΣΚΑΙ). Δεσμεύτηκε πάντως για να ανακοινώσει σήμερα δημοσίως την επιλογή του ανάμεσα στους δυο υποψηφίους. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος είχε ασκήσει κριτική στην υποψηφιότητα Ανδρουλάκη, λέγοντας πως δεν νοείται Πρόεδρος του κόμματος που δεν θα είναι μέσα στη βουλή ώστε να δώσει μάχη απέναντι στους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ΠΑΣΠίτης με τα 24 χρόνια πορείας και η σχέση του με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος δηλώνει πως θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα υπέρ ενός εκ των δυο υποψηφίων, εξηγώντας ταυτόχρονα πως οι ψηφοφόροι του δεν περιμένουν γραμμή από τον ίδιο. «Δεν μπορώ να σας πω ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι περιμένουν τον άνθρωπο που τους ψήφισε να τους πει πού θα πάνε. Έχουν άποψη και θα ασκήσουν τη δική τους την κρίση» δήλωσε χθες ο κ. Γερουλάνος (ΕΡΤ).

Και ο Παύλος Χρηστίδης αναμένεται να τοποθετηθεί μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, που πάντως διαψεύδει οποιαδήποτε όσμωση συνεργατών του με συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη. Αντίθετα ο κ. Χάρης Καστανίδης, δεν αναμένεται να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, σε κάθε περίπτωση οι ψηφοφόροι του, κυρίως μεγάλης ηλικίας, αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναμένεται να αποχωρήσει από την κούρσα – τέτοια σκέψη δεν υπήρξε ποτέ στο επιτελείο του – πάντως η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τον κάλεσε να το πράξει, ώστε να μην αντιπαρατεθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο. 

Τι θα γίνει με το debate

Η ΕΡΤ έστειλε χθες επιστολή στους δυο μονομάχους καλώντας τους να συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο της τηλεοπτικής μονομαχίας. Με δεδομένο πως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε συμμετάσχει στον πρώτο γύρο και δεν είχε αποδεχθεί τους όρους διεξαγωγής της τηλεμαχίας, η πλευρά Ανδρουλάκη ήταν χθες ιδιαίτερα επιφυλακτική για το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η ΕΡΤ πρότεινε τρεις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας (Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή), ημέρες πάντως που ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη προγραμματίσει ομιλίες. Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των δυο επιτελείων για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μιας αναμέτρησης, με την πλευρά Παπανδρέου να δηλώνει ανοιχτή στο διάλογο, εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι που θέτει και προβλέπει μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης και απευθείας διάλογο μεταξύ των δυο υποψηφίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA