Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις ημέρες πριν από τον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου, με νέες του δηλώσεις στην ΕΡΤ1, αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις της επόμενης μέρας όσο και στον συνυποψήφιό του, Νίκο Ανδρουλάκη

Διαβάστε ακόμηΕκλογές ΚΙΝΑΛ - Νίκος Ανδρουλάκης: Στο όνομά μας θα είναι ο ήλιος και το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το πρόβλημα του λαού δεν είναι ποιος θα πάρει τις καρέκλες, αλλά ποιος θα είναι κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της». Και συμπλήρωσε: «Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνω και πάλι την παράταξη μεγάλη και ισχυρή και θα την οδηγήσω σε μια δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πορεία, όπως και τη χώρα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη πως όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ «μοίραζε καρέκλες» ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «οι πολίτες δεν είναι κοπάδι», κατηγορώντας τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο για συμφωνία. «Δεν ξέρω», είπε, «ποια συμφωνία έχουν κάνει μεταξύ τους, δεν έχει σχέση με την παράταξη. Δεν ξέρω τι έχουν συνεννοηθεί, ας μας το πουν». Ακόμη σημείωσε ότι εκείνος έχει αποδείξει ότι είναι έμπειρος πολιτικός, με αποδεδειγμένες ικανότητες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι νέος, που δεν μπορεί να αναδείξει την παράταξη. «Αν εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης», συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, θα υπάρχει κενό στη Βουλή (επειδή είναι ευρωβουλευτής) και «θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας».

Μετά τη γνωστοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δήλωσε ανοικτά ότι στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη γιατί θεωρεί «δοκιμασμένο πολιτικό», ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιδοθεί στη στρατηγική της επίθεσης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Από την άλλη, πάντως, ο νικητής του πρώτου γύρου επιμένει στην ίδια γραμμή που ακολούθησε, λέγοντας: «Δεν θα πω γιατί να μην ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου, θα πω γιατί να ψηφίσουν εμένα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε την Τρίτη τηλεφωνικά και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, καλώντας τους να συμβάλλουν για τη μαζική προσέλευση στις κάλπες της Κυριακής. Υπενθυμίζεται πως ήδη Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης έχουν αποφύγει να δώσουν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους εν όψει του β΄ γύρου, ευνοώντας στην πράξη, τον νικητή του πρώτου γύρου. 

Λοβέρδος: «Ο Παπανδρέου έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά είναι περιορισμένες»

Τις εξελίξεις φαίνεται πως καθόρισε σε μεγάλο βαθμό ο Ανδρέας Λοβέρδος που την Τρίτη (7/12) άνοιξε τα «χαρτιά» του. Είχε προηγηθεί ένα μίνι θρίλερ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του το ίδιο βράδυ που ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος, ζητώντας του να τον βοηθήσει με την υποστήριξή του. Ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να δώσει την απάντησή του και επιφυλάχθηκε να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα με τη σημερινή ξεκάθαρη στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας πως «...έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες», ενώ πρόσθεσε και ότι: «...προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς, όσο και δημοσίως να αποτραπεί ο δεύτερος γύρος εκλογών, αλλά δεν έπεισα», θέλοντας να τονίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Επιμένει σε debate o Γιώργος Παπανδρέου και ελπίζει στο... κόλπο grosso

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Γιώργος Παπανδρέου έμεινε μόνος του και θα προσπαθήσει να πετύχει το... κόλπο γκρόσο στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, όταν και θα αναμετρηθεί ξανά στις κάλπες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν είναι τυχαίο, ότι λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Ανδρέα Λοβέρδου, υπήρξε ενημέρωση από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου με θέμα τη διεξαγωγή debate ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών με την πραγματοποίηση δημόσιων τηλεοπτικών συζητήσεων.

«Σας ενημερώνουμε ότι, εκ μέρους του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει αποσταλεί ήδη, άμεση και θετική απάντηση στο αίτημα τόσο της δημόσιας τηλεόρασης, της ΕΡΤ, για την πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και στο σχετικό αίτημα του MEGA. Επίσης, θετική απάντηση έχει ήδη δοθεί και στο αίτημα για κοινή συμμετοχή των δύο υποψηφίων, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1, την Πέμπτη το βράδυ. Σημειώνεται μάλιστα ότι, στις απαντήσεις τονίζεται πως, από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος που είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι και ουσιαστικός, με επάρκεια χρόνου και δυνατότητα διατύπωσης ολοκληρωμένων απόψεων και προτάσεων και όχι με απαντήσεις εντυπωσιασμού».

Κανένα περιθώριο για debate από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, η επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου για την πραγματοποίηση ενός debate πέφτει στο κενό, αφού εξ αρχής ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί την επανάληψη της διαδικασίας που έγινε πριν από τον πρώτο γύρο. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης έχει γεμίσει το πρόγραμμά του με ομιλίες μέσα στις επόμενες ημέρες:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA