Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (8/12) κι ο Θάνος Πλεύρης περιμένει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε ανακοινώσεις αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και μ' αυτό της νόσησης από κορονοϊό. Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader αναμένεται να ανακοινώσει ότι μετά τη διαπίστωση της νόσησης, η οποία προκύπτει μόνο ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο με μοριακό τεστ (PCR), ο πολίτης θα έχει περιθώριο 3+1 μήνες για να υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά της covid-19.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Πώς θα κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα όσοι εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί όλες τις κυρώσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Εν ολίγοις δεν θα έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης σε χώρους που είναι αποκλεισμένοι με τις ισχύουσες διατάξεις για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.