Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στις καταγγελίες για επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων δίνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους γιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμηΠιστοποιητικό νόσησης: Περιθώριο 3+1 μήνες για εμβολιασμό μετά τη λήξη του

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης: «Ολα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν» και ξεκαθαρίζει πως «αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς». Ο υπουργός Υγείας συμπληρώνει: «Οσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους γιατρούς που προσβάλλουν».

Οικονόμου: Υγειονομικά τα κριτήρια επιλογής

Για το συγκεκριμένο θέμα, πάντως, τοποθετήθηκε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης. Απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός να γίνονται διακρίσεις. Όπως είπε, «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.