Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα ξεκάθαρο μήνυμα ανάληψης ευθύνης και από μέρους των ιεραρχών της εκκλησίας θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στην Μονή Πετράκη. Στο πλευρό του θα έχει την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατόπιν συνεννόησης με την αρχιεπισκοπή για το ζήτημα. 

Διαβάστε ακόμη: Παρουσία Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για πανδημία και λειτουργία ναών τα Χριστούγεννα

Η ατζέντα της συνεδρίασης θα αφορά την πανδημία και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει των Χριστουγέννων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των δύο πλευρών, της εκκλησίας και της κυβέρνησης υπάρχει μια κατ’ αρχήν συνεννόηση και η παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή συζήτηση ενόψει της επόμενης μέρας. 

Άλλωστε, αυτές τις γιορτές, οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν χωρίς μέτρα και περιορισμούς, συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να διαμηνύσει και προς τη μεριά των μητροπολιτών ότι θα πρέπει να υπάρξει και τήρηση των μέτρων, αλλά και επιτήρηση αυτών. Υπάρχει ανησυχία ότι τις μέρες των γιορτών θα παρατηρηθεί συνωστισμός στους ναούς της χώρας, με την κυβέρνηση να καλεί τους ιεράρχες να ελέγξουν τους πιστούς που καλούνται να φέρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test για την προσέλευσή τους. 

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι κατά τόπους ο ρόλος ιεραρχών παίζει ανασχετικό ρόλο και για την τήρηση των μέτρων, αλλά και για την πορεία των εμβολιασμών. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης θα εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του εμβολίου, τη μέρα μάλιστα που θα τεθεί σε ισχύ το «μπλόκο» σε πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν κάνει την ενισχυτική δόση και άρα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. 

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου γίνεται σε μια στιγμή όπου πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο, ο κορονοϊός θερίζει αφήνοντας εκατόμβη νεκρών καθημερινά, ενώ είναι τρομακτική και η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία. Σημειώνεται δε ότι ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προ ημερών αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είπε ότι ο κ. Ιερώνυμος του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Μάλιστα, σημείωσε πως έχει κρατήσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού αναφέροντας πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν». Τέτοιο ζήτημα, πάντως, δεν τίθεται, ενώ η κυβέρνηση έχει παγώσει προς ώρας και τη συζήτηση αναφορικά με το Plan B για ηλικιακή επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε πολίτες μεταξύ 50 και 60 ετών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA