Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έμεινε αναπάντητη η καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, περί νοθείας στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλακη είπαν στο reader.gr πως «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται  στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη». Παράλληλα αναμένεται να βγει ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ μόλις τελειώσει η συνεδρίαση της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγα 24ωρα πριν από τον β' γύρομε επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης καταγγέλλει παρατυπίες στην πρώτη Κυριακή, τονίζοντας πως σε 164 εκλογικά τμήματα (περίπου το 20% της επικράτειας) βρέθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, στάθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας προωθούμε επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».