Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χθεσινή επιστολή Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ τάραξε τα νερά σε σχέση με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής στο Κίνημα Αλλαγής αφού ο πρώην Πρωθυπουργός υπονόησε πως υπήρξε θέμα διαβλητότητας στη διαδικασία, λόγω μεγαλύτερου αριθμού ψηφοδελτίων που προέκυψαν σε εκλογικά κέντρα, συγκρινόμενα με τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν διαπιστευτεί για να ψηφίσουν. Στην επιστολή του ο κ. Γιώργος Παπαπανδρέου ανέφερε πως «σε 64 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν. Δηλαδή, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη: Η ενότητα πήγε... περίπατο - Αιχμές για νοθεία και σκληρό ροκ ενόψει δεύτερου γύρου

Λίγο αργότερα πάντως ο κ. Παπανδρέου επανήλθε, σημειώνοντας πως δεν έκανε ποτέ λόγο για «νοθεία», συμπληρώνοντας πως δεν προέβη σε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ να διερευνηθούν οι καταγγελίες. «Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής» προστίθεται στην ανακοίνωση.  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απάντησε στις καταγγελίες Παπανδρέου - μέσω συνεργατών του επεσήμανε πάντως πως «προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα Πέμπτη ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη». 

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε χθες βράδυ σε συγκέντρωση φίλων κι οπαδών του στη Ρόδο δηλώνοντας πως «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις απέκρουσε τα περί «άκαπνος» που του καταλόγισε ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Ανδρουλάκης προσπαθεί να αποφύγει κάθε προσωπική κόντρα με τον πρώην Πρωθυπουργό, υπηρετώντας μια στρατηγική που ξεκινήσε ήδη από τον πρώτο γύρο, με στόχο να εμφανίσει την υποψήφιότητα του ως φορέα ανανέωσης και ενότητας στο χώρο. Σήμερα, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, δεν αναμένεται να αλλάξει ρότα, καθώς το επιτελείο του θεωρεί δεδομένη την επικράτησή του στο δεύτερο γύρο των εκλογών. «Η παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι πια υπάρχει ένα κόμμα που 270.000 πολίτες δίνουν καθαρή εντολή», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA