Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα για τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει καθώς από τις 7 το πρωί είναι σε εξέλιξη η εκλογές στο ΚΙΝΑΛ σε μία διαδικασία που είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 19:00 εκτός κι αν χρειαστεί παράταση όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου περνούν την τελευταία τους ημέρα ως «υποψήφιοι πρόεδροι» καθώς από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και έπειτα το Κίνημα θα έχει τον νέο του ηγέτη που θα κληθεί να ξανακάνει την παράταξη πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό, όπως τουλάχιστον αμφότεροι έχουν δεσμευθεί.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: #mazi από τον Νίκο Ανδρουλάκη και #pamemprosta από τον Γιώργο Παπανδρέου στα προεκλογικά τους σποτ

Σημειώνεται πως στη σημερινή εκλογική διαδικασία έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή και σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους. Όπως έχει ενημερώσει η ΕΔΕΚΑΠ οι ψηφοφόροι της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό για συμμετοχή

Δείτε εδώ τον χάρτη με τα εκλογικά τμήματα

Επισημαίνεται, δε, ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσέλθει στις 10:45 στο εκλογικό τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος με ανακοίνωσή του έχει γνωστοποιήσει ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ψηφίσει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο 2ο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης στις 10:30 το πρωί. Ο Παύλος Γερουλάνος θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 13:00, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης θα ψηφίσει Λιοσίων 22 στην αίθουσα δημαρχείου Αθηνών στις 10.00 το πρωί. Ο Χάρης Καστανίδης θα ψηφίσει γύρω στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στο νεοκλασικό κτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.