Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι επόμενος πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ, καθώς οι ψηφοφόροι του κόμματος, του δίνουν πανηγυρικά το χρίσμα να οδηγήσει την παράταξη σε νέα εποχή. Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την διαφαινόμενη επικράτησή του στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, με τον Ευρωβουλευτή να τον ευχαριστεί και να του λέει χαρακτηριστικά -κατά πληροφορίες- «πρόεδρε, θα γίνουν όλα όπως πρέπει» ζητώντας του παράλληλα να σταθεί αρωγός στο νέο ξεκίνημα της παράταξης.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: LIVE τα αποτελέσματα 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γερουλάνος: Ιστορική συγκυρία για τον Ανδρουλάκη και την παράταξη

Ο Παύλος Γερουλάνος επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του. «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους» δήλωσε ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ δίνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη το 68,42% των ψήφων από τις 206.126 που καταγράφηκαν. Αντίστοιχα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 31,58%, στο 70,41% της καταμέτρησης. Οι κάλπες έκλεισαν με μισή ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή, καθώς ψήφισαν τελικά πάνω από 200.000 ψηφοφόροι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.