Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βλέμμα των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, χθες το βράδυ, στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και στα γραφεία του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ στην οδό Ιπποκράτους, τα έλεγε όλα. Η σαρωτική νίκη του, σχεδόν με 70%, ήταν μια δικαίωση ενός αγώνα που δεν ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, αλλά ρεαλιστικά το 2017. Για τον κ. Ανδρουλάκη, πάντως, τα δύσκολα ξεκινούν από σήμερα, μιας και καλείται να σχηματοποιήσει τη νέα ηγετική δομή του κόμματος και να βάλει μπροστά τις διαδικασίες για το συνέδριο του κόμματος. Διόλου τυχαία, δε, δεν μίλησε χθες για Κίνημα Αλλαγής, αλλά για ΠΑΣΟΚ και για τη δημοκρατική παράταξη. 

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αποθέωση για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τον θρίαμβο: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ανοίγει μία νέα σελίδα»

Σήμερα το πρωί, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κάνει την εμφάνισή του στη Χαριλάου Τρικούπη ως πρόεδρος του κόμματος και θα συγκαλέσει τον πρώτο «πρωινό καφέ» της ομάδας του. Τις επόμενες μέρες, λοιπόν, θα κλειδώσουν οι βασικοί του συνεργάτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Ορισμένα πράγματα, όμως, είναι ήδη σχεδόν σχηματοποιημένα

Αρχής γενομένης από τη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης θα καταλήξει σύντομα στις επιλογές του για τον επικεφαλής της Κ.Ο. Ρεαλιστικά, η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στον πολύπειρο Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί άριστη προσωπική και πολιτική σχέση, αλλά και τον βουλευτή Ηλείας και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τον στήριξε αναφανδόν. Πρόκειται για ένα δίλημμα ανάμεσα στην εμπειρία και την ανανέωση, μιας και ο κ. Κατρίνης ανήκει στους σαραντάρηδες του κόμματος. Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Ανδρουλάκη παραμένει αντιπρόεδρος της Βουλής και μένει να φανεί πώς θα αξιοποιηθούν βουλευτές, όπως η Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισα), Δημήτρης Μπιάγκης (Κέρκυρας), Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής), Γιώργος Φραγγίδης (Κιλκίς) που τον στήριξαν. Σε αυτή την εξίσωση πρέπει να μπουν και βουλευτές του κλίματος Λοβέρδου, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας) που χθες ήταν στο πλευρό του νέου προέδρου, η Χαρά Κεφαλίδου (Δράμας) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (Δυτικής Αττικής). 

Σαφές θεωρείται ότι ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου, θα αποτελέσει παρελθόν. Για τη θέση του ακούγεται έντονα το όνομα ενός πολύ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και επικεφαλής της καμπάνιας του, του Ανδρέα Σπυρόπουλου

Πρόσωπο-έκπληξη αναμένεται να προκριθεί για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, στη θέση του παραιτηθέντος Παύλου Χρηστίδη. Μπορεί να πρόκειται και για εκπρόσωπο γένους θηλυκού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για δημοσιογράφο. 

Στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη που θα είναι παρόντες στις πρώτες συσκέψεις και θα έχουν θέση στην επόμενη μέρα είναι: ο πρώην γραμματέας του κόμματος και διάδοχος του κ. Ανδρουλάκη Στέφανος Ξεκαλάκης, ο συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη επί του Τύπου Βασίλης Πανάγου, ο πρώην γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, ο συνεργάτης του νέου προέδρου Βαγγέλης Τσόγκας, η εκπρόσωπος του στην ΕΔΕΚΑΠ Μάρα Κουκουδάκη και η συνεργάτης του από την Ευρωβουλή Ειρήνη Κωστάκη.

Μένει, πάντως, να φανεί πώς θα σχηματοποιηθεί η τελική ομάδα και τι ακριβώς θα επιλέξει να κάνει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος καλείται να λειτουργήσει ενωτικά και να διασφαλίσει την αδιατάρακτη πορεία του κόμματος από εδώ και πέρα και με το βλέμμα στο συνέδριο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA