Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποσπασματική και ατελή χαρακτήρισε τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όσα «φρικιαστικά» εκστόμισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του. Η κ. Σκέρτσος επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διαγράψει άλλα στελέχη του όπως ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος όπως σημείωσε επιφυλάσσει καθημερινά για την κυβέρνηση τους ίδιους και βαρύτερους χαρακτηρισμούς. 

Διαβάστε ακόμη: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τι είπε για τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» - «Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου»

Επικίνδυνη η τοξικότητα και ο διχασμός 

«Ελπίζω να το ξανασκεφτεί και να διορθώσει τη στάση του, γιατί όλοι θυμόμαστε και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η ίδια τοξικότητα, ο ίδιος ο διχασμός τα ίδια ασύμμετρα κατηγορώ μεταφέρθηκαν πριν 10 χρόνια από το εσωτερικό της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος», υπογράμμισε ο Υπουργός Επικρατείας.

«Μη γίνεστε σαμποτέρ της εθνικής προσπάθειας»

Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτή η ένταση της κριτικής δεν συμβάλλει στην αξιοπιστία της πολιτικής. «Δεν ισχυρίζομαι πως η αντιπολίτευση πρέπει να επαινεί την κυβέρνηση. {…} Ούτε έχουμε και κάποιο σύμπλεγμα να παραδεχτούμε λάθη. Αυτή η κυβέρνηση και ακούει και διορθώνει. Αυτό όμως δεν θα συμβεί λέγοντας “όχι” σε όλα και με το να γίνεστε σαμποτέρ της εθνικής προσπάθειας, αρνητές της πραγματικότητας που βλέπει όλος ο υπόλοιπος κόσμος εκτός από εσάς», είπε.

Για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα 

Απαντώντας στα ερωτήματα της Νάντιας Γιαννακοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με το ποιος και πότε παρέλαβε την επίμαχη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, ο Υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η μελέτη δεν είχε παραδοθεί πριν την επίσημη δημοσίευσή της ούτε στον Πρωθυπουργό ούτε σε οποιονδήποτε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος για μία μελέτη που δεν κομίζει κάτι καινούργιο. Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα γι’ αυτά τα θέματα. Έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, οι οποίες ενισχύουν το σύστημα υγείας. Και προσπαθούν να θεραπεύσουν ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη; Ότι όταν έχει μεγαλύτερο φορτίο το σύστημα υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης και έχουν απαντηθεί από το υπουργείο υγείας», κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA