Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ίντα χεις πάλι μερακλή, ποιο ν το παράπονό σου; Κι ένα πικρό χαμόγελο βλέπω στο πρόσωπό σου;». Με την αφιέρωση αυτής της κρητικής μαντινάδας, επέλεξε να ξεκινήσει ο Παύλος Πολάκης τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας και τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα - Λύτρα, επιχειρώντας όμως παράλληλα να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για τον χαρακτηρισμό «δολοφόνοι» που έχει χρησιμοποιήσει σε ανάρτησή του εναντίον της κυβέρνησης και εξαιτίας της οποίας η ΝΔ διερωτάται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν διέγραψε και τον ίδιο όπως συνέβη με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Διαβάστε ακόμη: ΝΔ σε Τσίπρα: Κι ο Πολάκης είπε «δολοφόνοι» αλλά είναι το «alter ego» σας και δεν διαγράφτηκε σαν τον Κουρουμπλή

«Δεν σας λέμε ότι σύρατε κανένα πιστόλι να δολοφονήσετε κόσμο»

«Τολμάτε να μας κουνάτε το δάχτυλο; Και πιάνεστε από εκφράσεις και  λέξεις; Εμείς σας κάνουμε βαθιά πολιτική κριτική. Δεν σας λέμε ότι σύρατε κανένα πιστόλι να δολοφονήσετε κόσμο, αλλά με την ιδεοληπτική σας εμμονή εναντίον του δημόσιου συστήματος υγείας, με τη βαθιά τοξική σας επιλογή να μην το ενισχύσετε, να μην προσλάβετε προσωπικό, να μη χρησιμοποιήσετε τις νέες θεραπείες. Σας είχα πει από πέρσι μην ποντάρετε μόνο στο όπλο του εμβολίου, είναι ένα αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να τις αντιμετωπίσει, φέρτε τις θεραπείες και με είπατε ψεκασμένο. Όσοι το πήραν το φάρμακο που φέρατε (σ.σ. μονοκλωνικά) κανείς δεν πήγε χειρότερα και σας κάνω δραματική έκκληση, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην μετράμε 80 και 100 νεκρούς τη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος εαυτόν (κατά την ερμηνεία κάποιων ίσως εμμέσως και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή). Προηγουμένως είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για τη δήλωσή του αναφορικά με την περίθαλψη εντός και εκτός ΜΕΘ, αποκαλώντας τον μάλιστα συνειδητά «ψεύτη».

Συνειδητά ψεύτης ο πρωθυπουργός

«Γιατί ξεκινάω με αυτήν (σ.σ. με τη μαντινάδα); Από το 1990 μέχρι το 2012, αυτά τα 22 χρόνια, περίπου τα 10 τα έχω βγάλει μες τα νοσοκομεία εφημερεύοντας, τα 7 σε ΜΕΘ. (…) Από τα χέρια μου έχουν περάσει τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος στη ΜΕΘ πάνω από 1.700 ασθενείς. Έχασα τους 300. Τους θυμάμαι έναν - έναν και ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να τον κρατήσεις στη ζωή. Και έχεις τον Πρωθυπουργό να λέει εντός κι εκτός ΜΕΘ έχετε μελέτη; Και τον είπα άσχετο. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, έρχεται η μελέτη των εκλεκτών. Του κ. Τσιόδρα, του “πες κι εσύ Σωτήρη” και του κ. Λύτρα. Και τι λέει αυτή μελέτη, που βγάζει τελικά τον Πρωθυπουργό, όχι άσχετο, αλλά συνειδητά ψεύτη. Γιατί την ήξεραν αυτή τη μελέτη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.   

 

Εστιάζοντας, δε, στο περιεχόμενο της μελέτης των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, ο Παύλος Πολάκη -  πέραν των 1.530 θανάτων που όπως είπε θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί - ανέδειξε ως σημαντικότερο το εξής: «Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι με αυτή τη μελέτη και τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα και τα ζητάμε και δεν τα δίνουν, είναι ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021 με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ στη χώρα μας πέθαναν 10.576 ασθενείς από COVID, αν αφαιρέσουμε τους 3.988 που πέθαναν στις ΜΕΘ, μένουν 6.588 ασθενείς. Πού πέθαναν κύριοι συνάδελφοι αυτοί; 1.800 στα σπίτια τους, 1.800 φτάνοντας στα ΤΕΠ, και οι υπόλοιποι σε κάποια κλινική COVID, σε κάποιο ράντζο μόνοι τους, με γιατρούς που έμπαιναν πρωί και βράδυ, άντε με λίγο οξυγόνο. Με αναγωγή στο σήμερα σημαίνει ότι στους 20.000 νεκρούς οι 12.000 πέθαναν με τον τρόπο που λέω». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA