Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές, στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ανέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «η πίστη μας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ότι η χώρα δεν θα μπορεί να αντέξει μια κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και τις ζωές των ανθρώπων», αποτελεί τον πρώτιστο λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: Ηλιόπουλος: «Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να σηκωθεί και να φύγει»

«Ζητήσαμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης αν διαψευδόταν ο πρωθυπουργός για μια τόσο σημαντική μελέτη, θα είχε βγει δημόσια να ζητήσει συγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 20.000. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι 8.000 οικογένειες σήμερα αισθάνονται ότι οι άνθρωποί τους θα είχαν σωθεί, αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες στο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Και υπογράμμισε: «Αποδίδουμε στους κυβερνώντες την ευθύνη για συνειδητή αμέλεια να μην ενισχύσουν το ΕΣΥ και να λένε ψέματα στους πολίτες».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η χώρα μας είναι «δύο φορές πάνω σε θανάτους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», ενώ χαρακτήρισε ως «πολιτικά εγκληματικό» το να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ της δικής του διακυβέρνησης και αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως προς τις δαπάνες για την υγεία και την ενίσχυση του ΕΣΥ, αφού όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε καν πανδημία, οπότε οι ανάγκες ήταν λιγότερες, ενώ η χώρα μας βίωνε ακόμη τις επιπτώσεις των μνημονίων.

Τι θα έκανε διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για το σχέδιο του κόμματός του απέναντι στην πανδημία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε πως επί δύο χρόνια η πολιτική της κυβέρνησης «ήταν να μην επενδύσει στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά να δώσει 4,9 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς, και να μην κάνει προσλήψεις», ενώ η δική του κυβέρνηση, όπως είπε, είχε κάνει 18.000 προσλήψεις στο σύστημα υγείας, 9.000 εκ των οποίων ήταν μόνιμες, επανέλαβε ότι «εμείς δεν θα είχαμε επιλογή, θα ενισχύαμε ενεργά το ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Και προσέθεσε: «Δεύτερον, θα είχαμε διαφορετική στρατηγική, που θα βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν εμπνέει εμπιστοσύνη», όπως είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA