Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου (25/12) ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης για τις ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας (FFP2 ή Ν95 ή KN95), μετά την επιβολή των νέων μέτρων. Βάσει της ΚΥΑ, οι συγκεκριμένες μάσκες συστήνονται για χρήση στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ αντί των δύο μασκών.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Διασπείρεται η μετάλλαξη Ομικρον στην Ελλάδα – Νέα μέτρα και μάσκες παντού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι ο επιχειρηματίας που προχώρησε στις παράλογες αυξήσεις έως 42% θα δεχθεί πρόστιμο «που δεν θα έχετε ξαναδεί». «Ίσως και ένα εκατομμύριο ευρώ», ανέφερε. «Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν» είπε εμφανώς εκνευρισμένος. 

«Μου αρέσει ο καπιταλισμος και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά. Δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Όπως είπε, η αύξηση στις τιμές των μασκών είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης. «Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς» είπε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα ελεγχθεί και η ιστοσελίδα στην οποία αναρτήθηκε η προσφορά με αυξημένη τιμή στις μάσκες αλλά και ο επιχειρηματίας της επιχείρησης που πουλάει τις μάσκες.

«Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεσαι τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA