Μενού
  • Α-
  • Α+

«Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό», αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών. «Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα», αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε ακόμη: Κάρολος Παπούλιας: Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα 92 του χρόνια 

Ολόκληρη η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια:

«Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κάρολο Παπούλια, τον ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικό. Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα καθόρισαν τον βηματισμό του, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή προσήλωσή του στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης που υπερασπίστηκε με συνέπεια σε όλη τη διαδρομή του. Βαθύς γνώστης της διεθνούς πολιτικής, συνέβαλε κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο συνεχόμενες θητείες και τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα. Για την απώλειά του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA