Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, χρόνια πολλά με υγεία για εσάς και τις οικογένειές της. Οδεύουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς- τι χρονιά και αυτή- και το παρασκήνιο συνεχίζει να είναι πλούσιο, έστω και αν όλοι πάτησαν pause για 2-3 μέρες ελέω Χριστουγέννων

Ο διάδοχος του Χριστοδουλίδη στην Κύπρο

Είχα αυτές τις μέρες ενδιαφέρουσες κουβέντες προς Μεγαλόνησο μεριά, μιας και οι Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο θα γίνουν μεν το αργότερο ως το 2023, αλλά οι υποψήφιοι από τον χώρο της Κεντροδεξιάς έχουν ξεκινήσει να ζεσταίνονται. Με δεδομένη την απόφαση Αναστασιάδη να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία, από τον ΔΗΣΥ προκρίνεται ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Όμως ο φιλόδοξος υπουργός Εξωτερικών και πολιτικό παιδί του Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν θέλει να το αφήσει έτσι. Και ο ίδιος, λοιπόν, ετοιμάζεται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών το επόμενο διάστημα, προκειμένου να κατέλθει στην κούρσα ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κάτι που δεν έχει ενθουσιάσει τον «Νίκαρο». Μαθαίνω, πάντως, ότι ήδη βολιδοσκοπείται ο έμπειρος, πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, ο οποίος θα μπορούσε να επιστρέψει στο κορυφαίο αξίωμα της Κυπριακής διπλωματίας σε μια περίεργη περίοδο. 

Η πρόβλεψη Σημίτη για το 2022

Έχω μάτια παντού και ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, ξενοδοχείο που στο κομψό του καφέ φιλοξενεί πολλές φορές ενδιαφέρουσες παρέες με...τσάι και βουτήματα. Άνθρωπός μου, πάντως, εντόπισε πριν από μερικές μέρες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να τρώει με τη σύζυγό του Δάφνη στο εστιατόριο του γνωστού ξενοδοχείου. Τον πλησίασε και του ευχήθηκε ρωτώντας τον βέβαια και την αίσθηση του για τη νέα χρόνια. «Συγκρατημένα αισιόδοξος» απάντησε με ένα μειδίαμα ο πρώην πρωθυπουργός που είναι πάντα φειδωλός στις εκτιμήσεις του. Καλό σημάδι, θα έλεγα εγώ, αλλά για να δούμε την εξέλιξη. 

Νέος αντιπρόεδρος στον ΕΟΔΥ;

Έρχομαι στον αγαπημένο μου τις τελευταίες μέρες ΕΟΔΥ, όπου αντιλαμβάνομαι ότι επικρατεί μια γενική αναμπουμπούλα, με τους περισσότερους να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται. Εσχάτως, λοιπόν, ακούω σενάρια αντικατάστασης του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνει. Έχει σταματήσει να βγαίνει και στα κανάλια και τον έχω χάσει... Άλλωστε, ο νέος πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης έχει φέρει μαζί του τον καθηγητή και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Δημήτρη Παρασκευή για να «τρέχει» ουσιαστικά τον Οργανισμό. Ακούω, λοιπόν, μονίμως το όνομα του πρώην διοικητή του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου, ανθρώπου με καλή σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιώργο Πατούλη. Βεβαίως, το όνομά του έπαιξε (όχι σοβαρά) και για διοικητής του Οργανισμού, αλλά ο ίδιος ήθελε η θέση να μην είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όπως είναι, όμως, η θέση του αντιπροέδρου. Ας τα λύσουν, όμως, αυτά, γιατί είναι κρίμα να μένει πίσω το έργο του Οργανισμού...

Η δικαίωση Αρκουμανέα

Κάτι τελευταίο θα γράψω για τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα, μην παρεξηγούμαστε. Σταύρωσαν διάφοροι τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, όταν ήταν στα «κάτω» του και ήταν σαφές ότι θα φύγει και το μόνο που δεν του χρέωσαν ήταν το προπατορικό αμάρτημα. Ναι, βεβαίως έκανε και λάθη. Δικαιώθηκε, όμως, πλήρως για την υπόθεση με το, και καλά, «διπλογραφικό» σύστημα του ΕΟΔΥ, με την Εισαγγελία να βάζει τη δικογραφία στο αρχείο γιατί δεν διατύπωσε καμία παρατυπία. Να τα βλέπουν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ που μόνο Εξεταστική δεν ζήτησαν για ένα θέμα που κάποιοι σήκωσαν για τους δικούς τους λόγους. 

Άνω-κάτω το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Πολλά ανοίγματα θα έχουμε στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο στις επόμενες ευρωεκλογές του 2024. Και αυτό γιατί βλέπω πολλούς σε πορεία αναχωρητισμού και επιστροφής στα εθνικά πράγματα. Η Μαρία Σπυράκη, για παράδειγμα, έχει ήδη ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης, ενώ ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει στην εκλογική του βάση στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γιώργος Κύρτσος δεν θα ξαναδεί ψηφοδέλτιο ούτε με το κυάλι, εκτός και αν προλάβει τη ΝΔ και αποσυρθεί μόνος του, ανοίγουν τουλάχιστον τρεις θέσεις. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχουν ατζέντα στις Βρυξέλλες, ενώ ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Ζαγοράκης δεν καίγεται να είναι ξανά υποψήφιος. Με άλλα λόγια, έχει «ψωμί» η υπόθεση για τυχόν ενδιαφερόμενους. 

Αποχαιρετισμός στον Πρόεδρο

Πολλοί είπαν πολλά για τον Κάρολο Παπούλια, τον έντιμο και ευπρεπή Πρόεδρο που μας άφησε χθες. Έναν άνθρωπο που τίμησε τη Δημοκρατία μας ως υπουργός και ως Πρόεδρος, ακόμα και αν ορισμένοι δεν τον σεβάστηκαν το 2011 και τον γιούχαραν ως «φασίστα». Ποιον, τον Παπούλια που 15 χρονών παιδί είχε μπει στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Αντί περαιτέρω σχολίων, αφήνω το σχόλιο της Νίκης Τζαβέλλα, παλιάς φίλης του εκλιπόντος και Σιδηράς Κυρίας των επιχειρήσεων και της πολιτικής. «Μικρη παρεα στο Πωγωνι. Ο Κάρολος συναγωνίστηκε την Ηπειρωτισσα Εύη Δεμίρη στα τσιπουρα ,νικητής. Μας τραγούδησε Ηπειρωτικα τραγούδια, τον συντρόφευε με κλαρίνο ο Μακαριστός Σεραφείμ. «Με όπλα θα πάρουμε πίσω την Β. Ήπειρο", έλεγε ο Σεραφείμ "Μόνον ειρηνικά" επέμενε ο Κάρολος». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA