Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «μαύρο» ρεκόρ των ημερήσιων μολύνσεων με κορονοϊό στη χώρα μας, το οποίο καταγράφηκε χθες (27/12) με 9.284 κρούσματα, όχι μόνο θα καταρριφθεί ξανά σήμερα, αλλά θα... συντριβεί. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι τα σημερινά κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 15.000.

Ο κ. Πλεύρης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την εφαρμογή των νέων μέτρων νωρίτερα παρότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην έρθουν νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου 2022. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης». Μάλιστα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Τετάρτη (29/12) για να αξιολογήσει τα δεδομένα. 

Μιλώντας με αριθμούς, ο υπουργός είπε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες. Εσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το σύστημα Υγείας αντέχει προς το παρόν, καθώς δεν έχει αλλάξει ο συσχετισμός σε εισαγωγές - εξιτήρια, αλλά και στους ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, η μετάλλαξη Ομικρον δείχνει να έχει πιο ήπια συμπτώματα, άρα και λιγότερες νοσηλείες, ενώ η επικράτησή της και στην Ελλάδα θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα κι εντός της εβδομάδας. Οπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, η μετάλλαξη Ομικρον τείνει να επικρατήσει στην Αττική, καθώς τα λύματα δείχνουν ποσοστό 44% της Ομικρον, δηλαδή σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA