Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο που εξελίσσεται» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα κρούσματα του κορονοϊού που σαρώνουν τη χώρα και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 15.000 αγγίζοντας ίσως και τα 20.000. Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τις 3 Ιανουαρίου ο Θάνος Πλεύρης, να εφαρμοστούν νωρίτερα, λόγω της σαρωτικής εξάπλωσης της μετάλλαξης Ομικρον. Οπως χαρακτηριστικά είπε είναι «ανοιχτό να παρέμβουμε ανά πάσα ώρα στο πλαίσιο των μέτρων που έχουμε περιγράψει».

«Τα επόμενα 24ωρα βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις νεότερες ομάδες στις μεγαλύτερες. Για το σκοπό αυτό οι νέοι άνθρωποι, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα τις μέρες αυτές, είναι ανάγκη να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας  ή να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας (μάσκες και απολύμανση και διενέργεια self test πριν και μετά από κοινωνικές συναναστροφές)» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Γι αυτό άλλωστε τα μέτρα που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή και αποφάσισε η κυβέρνηση έχουν απόλυτη σχέση με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και τις εστίες που δημιουργούν υπερμετάδοση.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι εξαρχής δυναμικός με στόχευση καθαρή: προστασία της δημόσιας υγείας, διασφάλιση της ομαλότητας στον κοινωνικό και οικονομικό βίο, εξασφάλιση του ατομικού και δημοσίου αγαθού. Ετσι και τώρα λοιπόν παρακολουθούμε καθημερινά τη δυναμική της εξέλιξης των κρουσμάτων και σταθμίζουμε συνεχώς όλα τα δεδομένα. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή κριθεί αναγκαίο να παρέμβουμε, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί στο χρόνο που είναι ο ενδεδειγμένος.

Για τα σχολεία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι στόχος είναι να ανοίξουν κανονικά, δεν υπάρχει εισήγηση να μην ανοίξουν στην ώρα τους.

«Η παραλλαγή Ομικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA