Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι καλημέρα σας. Η μετάλλαξη Όμικρον κάθε μέρα μας επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις και γεννά νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Πλέον, σε παίρνει άνθρωπος τηλέφωνο και πριν πεις «καλησπέρα», σου λέει «είμαι θετικός». Έτσι, δεν εκπλήσσομαι που το κύμα έφτασε και ως την κυβέρνηση. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Ομικρον «χτύπησε» το υπουργείο Δικαιοσύνης - Θετικοί Τσιάρας, Κώτσηρας και ο πρόεδρος του ΣτΕ

Τεστ στο Μαξίμου

Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί κολλάνε ή, αν δεν κολλάνε αυτοί, όπως έγινε στην περίπτωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, κολλάει όλο το περιβάλλον τους. Εν προκειμένω, στο Μέγαρο Μαξίμου ταρακουνήθηκαν με τον Άκη Σκέρτσο, τον υπουργό Επικρατείας και βασικό συμμετέχοντα στον πρωινό καφέ και στις κεντρικές συσκέψεις. Ταρακουνήθηκαν, όμως γρήγορα αποκαταστάθηκε η ψυχραιμία. Άλλωστε, όπως μου είπε μαξιμινή πηγή μου, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του κάνουν κάθε μέρα rapid test, προκειμένου να είναι... όρθιοι και στο καθήκον. 

Το παρασκήνιο για το 50+1%

Ρώτησα κι έμαθα, εν τέλει, γιατί δεν άλλαξε το πρωτόκολλο 50+1%, με βάση το οποίο έκλεινε τμήμα, σε περίπτωση κρουσμάτων, με δεδομένη την έξαρση της Όμικρον. Μου έλεγε, λοιπόν, αρμόδια πηγή μου ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι γιατροί μέλη της Επιτροπής, απέρριπταν τη συζήτηση επί του θέματος, λέγοντας ότι αυτό ήταν ζήτημα εκπαιδευτικής και όχι υγειονομικής φύσης. Εν τέλει, λόγω της Όμικρον, το ζήτημα τέθηκε στο τραπέζι, αλλά, δεν άλλαξε κάτι. Αντιλαμβάνομαι, δε, ότι, αν οι γιατροί άλλαζαν τώρα το πρωτόκολλο, θα κινδύνευαν να είναι αναντίστοιχοι με όσα έλεγαν τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Και μαζί και χώρια στη Λήμνο

Οπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Άγιο Ευστράτιο στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λήμνο. Λίγο αργότερα μάθαμε πως στο νησί θα βρεθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης και μάλιστα μια μέρα νωρίτερα ώστε να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Λήμνου. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι εύλογα γεννήθηκαν απορίες, για το αν οι δύο άνδρες μπορεί να ανταλλάξουν έστω ένα «χρόνια πολλά», όπως έγινε με την τυχαία συνάντησή τους στη Βουλή, έξω από το γραφείο των Κοινοβουλευτικών Συντακτών, μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Όπως με διαβεβαίωσε στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, πάντως, οι δύο άνδρες δεν θα συμπέσουν, γιατί ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα φύγει μετά τον αγιασμό.

Νέα πρόσωπα στο ΚΙΝΑΛ

Νέα πρόσωπα για κομματικές θέσεις μαθαίνω ότι βολιδοσκοπούνται στο ΚΙΝΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, εν πολλοίς κάνει και προσωπικούς χειρισμούς, με αποτέλεσμα οι διαρροές να γίνονται με το σταγονόμετρο. Έμαθα, όμως, κάτι που βρήκα ενδιαφέρον ως προς τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος που έχει μείνει ως εκκρεμότητα γι' αυτές τις μέρες. Το όποιο πρόσωπο επιλεγεί είναι πιθανό να μην είναι υποψήφιο στις εκλογές, συνεπώς θα πρέπει να πληρείται και αυτή η προϋπόθεση κατά την επιλογή του. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, «καίει» το σενάριο ενός βουλευτή για τη θέση. Εκτός και αν δεν βρεθεί κανένα πρόσωπο της προκοπής (κάτι που θεωρώ λιγότερο πιθανό) και γυρίσουμε πάλι στη λύση του βουλευτή. Όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. 

Αλλαγή προγράμματος

Σας είχα γράψει προ ημερών ότι ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ήθελε να κάνει κινήσεις εξωστρέφειας του κόμματος, εκδράμοντας τακτικά εκτός Αθηνών και επαναφέροντας στο πρόγραμμα τις Πολιτικές Ακαδημίες Στελεχών δια ζώσης. Η Όμικρον, όμως, αλλάζει τα πλάνα. H πρώτη Ακαδημία, λοιπόν, θα γίνει το Σάββατο με υβριδικό, ενώ μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πηγαίνει για τις 12 του μήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων και από εκεί και μετά θα προγραμματίζονται επισκέψεις και σε άλλες πόλεις. Σήμερα, δε, ίσως βρεθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, ενώ από τη Δευτέρα από το γραφείο του στην οδό Πειραιώς θα περάσουν αρκετοί δήμαρχοι της Αττικής. 

Ντόρα και Γιώργος στο βιβλίο της Μπακομάρου

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι δύο ιστορικών πολιτικών οικογενειών θα βρεθούν στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Η αφορμή είναι το βιβλίο της μετρ των συνεντεύξεων Όλγας Μπακομάρου «Οικογένειες Παπανδρέου – Μητσοτάκη: 20 Συνεντεύξεις», το οποίο αποτυπώνει 20 συνομιλίες της κυρίας Μπακομάρου με μέλη των οικογενειών αυτών για διάφορα έντυπα. Για το βιβλίο, λοιπόν, θα μιλήσουν Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Λευτέρης Κουσούλης και η συγγραφέας του βιβλίου, Όλγα Μπακομάρου ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός και το συστήνω ως σταθερός φαν των συνεντεύξεων της κυρίας Μπακομάρου. 

Στο Ντουμπάι αδέρφια

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκα την είδηση που μου περιήλθε ότι το πάρτι του dj Βασίλη Τσιλιχρήστου στο Νάμμος του Ντουμπάι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. To «Made in Mykonos» έγινε, εν τέλει, την Κυριακή και όχι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο εξωτικό Εμιράτο, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και εξωφρενικές χρεώσεις στα πρώτα τραπέζια, του τύπου 5.000 ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση). Πάντως, με ενημέρωσαν ότι κανένας... κανονικός πλούσιος δεν πήρε το αεροπλάνο από την Ελλάδα για το Ντουμπάι και ο κόσμος ήταν, κατά βάση, ξένοι. Εντάξει, ήταν και ο PR Man της εταιρείας Beautiful People, Χάρης Σιανίδης, αλλά δεν θα το κάνω και θέμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA