ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/01/2022 11:51

Μητσοτάκης για ρεύμα και φυσικό αέριο: Πακέτο 400.000.000 ευρώ για στήριξη νοικοκυριών τον Γενάρη

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, αγρότες κι επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά κι επιδοτήσεις για νέες ηλεκτρικές συσκευές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μητσοτάκης για ρεύμα και φυσικό αέριο: Πακέτο 400.000.000 ευρώ για στήριξη νοικοκυριών τον Γενάρη
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Ανάγνωση:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης τον Ιανουάριο ύψους 400 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά, αγρότες κι επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ενώ προχώρησε σε ανακοινώσεις για επιδοτήσεις για νέες ηλεκτρικές συσκευές.

«Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ανά κατηγορία σε λίγο, ο υπουργός Ενέργειας. Τόσο για την κρατική επιχορήγηση όσο και για τις εκπτώσεις της ΔΕΗ και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ. Πρόκειται για ένα γενναίο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχέδιο ενισχύσεων. Που βοηθά το παρόν, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο το μέλλον.

Το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας. Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας. Και, κυρίως, για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων.

Το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ