Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδική μέριμνα έτσι ώστε να μην «χρεωθούν» με μέρες κανονικής αδείας θα υπάρξει για τους γονείς που αναγκάστηκαν να σταματήσουν από τη δουλειά τους για να περιθάλψουν τα ανήλικα παιδιά τους που νοσούν από κορονοϊό. Με το άνοιγμα των σχολείων πολλοί μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κι έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας.

Ωστόσο, η άδεια ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς, θα ισχύσει και γι αυτούς που έχουν κάνει χρήση της κανονικής τους άδειας, καθώς αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη η νομοθετική ρύθμιση, για την οποία θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να πιάσει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια γι αυτό το λόγο.

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί προχωρούν άμεσα σε ενέργειες τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου οι ρυθμίσεις να εναρμονιστούν με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των γονέων. Οι υπό επεξεργασία νομοθετικές ρυθμίσεις των δύο υπουργείων, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, καθώς την τρέχουσα δεν υπάρχει προγραμματισμένο νομοθετικό έργο, θα έχουν δύο ενιαίους κανόνες.

Πρώτον, η άδεια θα έχει εντέλει διάρκεια 5 ημερών, ώστε να ευθυγραμμιστεί με το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για 5ήμερη καραντίνα, με δυνατότητα παράτασής της εφόσον το τεστ του παιδιού εξακολουθεί να βγαίνει θετικό στον ιό ή επιμένουν τα συμπτώματα και ο γιατρός γνωματεύσει παράταση του κατ’ οίκον περιορισμού.

Αυτό που εκκρεμεί είναι εάν κάποια από τις 5 ημέρες θα αφαιρείται από την ετήσια άδεια του εργαζόμενου, όπως ισχύει σήμερα στο Δημόσιο με το 3+1, δηλαδή, κάλυψη των 3 ημερών από το δημόσιο και 1 ημέρα από την άδεια του εργαζόμενου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA