Μενού
  • Α-
  • Α+

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος. Το ενδιαφέρον της νέας δημοσκόπησης είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα. Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι κάτω από τις 10 μονάδες, και συγκεκριμένα 9,5%.

Διαβάστε ακόμη: ΠΑΣΟΚ: Αέρας ανανέωσης με τις επιλογές 40άρηδων - Ολα τα πρόσωπα του Ανδρουλάκη

Ποσοστό 15% από 14,6% τον Δεκέμβριο λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζει μόλις 0,4% μονάδες δηλαδή, κάτι που ίσως δείχνει ότι η δύναμη του κόμματος κινείται σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως, η μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό διότι με την ορμή της αλλαγής ηγεσίας, το ΚΙΝΑΛ «κλέβει» ψηφοφόρους και από την Κεντροαριστερά και από το Κέντρο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,1% (4,4% τον Δεκέμβριο), το Μέρα25 με 3,3% (2,9%) και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% (1%) και οι Ελληνες για την Πατρίδα με 1,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10,5%.

Παρατηρώντας την πρόθεση ψήφου όσων δηλώνουν υπέρ του ΚΙΝΑΛ βλέπει κανείς ότι το 27,8% προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς ενώ το 29,5% από (από 26,9%) το χώρο του κέντρου. Μια δεξαμενή ψηφοφόρων δηλαδή που ενδιαφέρει άμεσα και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%.

Στη συνολική αξιολόγηση για την κυβέρνηση θετική άποψη έχει το 40%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μετρά μόλις 16%. Όσον αφορά την αρνητική άποψη, η αρνητική

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά, τα στοιχεία προέκυψαν από ένα δείγμα 1.306 ατόμων, συγκεντρώθηκαν την περίοδο 12-18 Ιανουαρίου, ενώ ήταν τηλεφωνική στο μεγάλο μέρος της και ένα μικρό δείγμα διαδικτυακή.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιο πρόβλημα μπαίνει ξανά στην καθημερινότητά τους εκτός από την πανδημία, βρίσκεται η οικονομία/ακρίβεια με 32%, πολύ κοντά στον κορονοϊό, που βρίσκεται στο 34%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA