ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/01/2022 20:05

Δημοσκόπηση ALPHA: Ευθύνες στην Αττική Oδό, 8 στους 10 επιρρίπτουν ευθύνες στις δομές του κράτους

Για τις πρωτοφανείς εικόνες στην Αττική Οδό, τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ αλλά και την κυβερνητική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Ελπίς απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της  Abacus Research

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημοσκόπηση ALPHA: Ευθύνες στην Αττική Oδό, 8 στους 10 επιρρίπτουν ευθύνες στις δομές του κράτους
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Για τις πρωτοφανείς εικόνες στην Αττική Οδό, τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ αλλά και την κυβερνητική αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Ελπίς απάντησαν οι πολίτες στη δημοσκόπηση της Abacus Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου μεταξύ 303 νοικοκυριών

Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό το 52% απάντησε την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% την κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες. Σε ερώτηση «πιστεύεται ότι η διαχείριση φυσικών φαινομένων είναι ζήτημα προσώπων ή δομής του επιχειρησιακού μοντέλου του κράτους», το 80% πιστεύει ότι είναι θέμα δομής του κράτους, το 19% πως ευθύνονται τα πρόσωπα και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Video Loading...

Για το πως κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά. Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Πρόθεση ψήφου

Στη δημοσκόπηση η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 14,5 μονάδες. Σημειώνεται ότι πολιτικό μέρος της δημοσκόπησης πραγματοποιήθηκε πριν την κακοκαιρία, ενώ τα στοιχεία της έρευνα για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό ελήφθησαν την Τετάρτη 25/1. Στην πρόθεση ψήφου για το αν είχαμε αύριο κάλπες η ΝΔ συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 17%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 2%, το ΜέΡΑ 25 2% και 6,5% άλλο κόμμα.

Video Loading...

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 35% θετικές γνώμες, 29% ουδέτερες και 36% αρνητικές. Ο Αλέξης Τσίπρας 13% θετικές, 30% ουδέτερες και 57% αρνητικές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης 17% θετικές, 59% ουδέτερες, 20% αρνητικές. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας 8% θετικές, 31% ουδέτερες, 58% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5% θετικές, 25% ουδέτερες, 68% αρνητικές. Ο Γιάνης Βαρουφάκης 4% θετικές, 24% ουδέτερες, 69% αρνητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΠΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ