Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπάρχει πολίτης που δεν νιώθει θυμό για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην πανδημία; Υπάρχει κάτοικος του λεκανοπεδίου που δεν ένιωσε οργή για τις παραλείψεις και τις αστοχίες του κρατικού μηχανισμού, για την εικόνα ανικανότητας και ασυνεννοησίας που επέδειξαν οι κυβερνητικοί στη διαχείριση της κακοκαιρίας; Φαντάζομαι όχι.

​Η ανάληψη της ευθύνης από την πλευρά του πρωθυπουργού, η συγγνώμη προς τους πολίτες που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και μια ένδειξη ενσυναίσθησης, ότι δηλαδή αντιλαμβάνεται την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στην διαχείριση της κακοκαιρίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βέβαια λογική. Βλέπει την πίεση των δημοσκοπήσεων, την αδυναμία του να εισπράξει την κυβερνητική φθορά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη. Σε κάθε κρίση, βλέπει μια πολιτική ευκαιρία. Κι εδώ θα έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό, με τον Ανδρουλάκη απόντα. Και βέβαια να συσπειρώσει τις δικές του δυνάμεις και το δικό του κόμμα.


Όμως σε αυτή τη συγκυρία, που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της καταστροφικής διαχείρισης, που σε καθημερινή βάση βλέπει τους δημάρχους να μην είναι σε θέση να καθαρίσουν δρόμους, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μεταφέρει τη μάχη στη βουλή. Το τελευταίο ίσως που θέλουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες, είναι να δουν μια ακόμη κοκορομαχία στη βουλή, για το ποιος υπήρξε αναποτελεσματικότερος στην διαχείριση των πολλαπλών κρίσεων της τελευταίας τετραετίας.

Και όπως και να το κάνουμε, η μεταφορά της αντιπαράθεσης στο πεδίο της Βουλής με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να βγει στην αντεπίθεση. Υπό αυτή την έννοια, η μεταφορά του προβολέα στο Κοινοβούλιο, θα υπενθυμίσει στους πολίτες τις διαχρονικά τραγικές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού που καμία κυβέρνηση - μέχρι στιγμής - δεν έχει καταφέρει να θεραπεύσει.

Το τελευταίο πάντως που θέλουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες, είναι να δουν μια ακόμη μάχη εντυπωσιασμού στη Βουλή. Η αποτυχία είναι συνολική και χρεώνεται οικουμενικά.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA