Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο, και ψάχνοντας σωσίβιο για τον ίδιο προσέφυγε στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως δεν θα δώσει στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο, την ίδια ώρα έκανε σαφές πως δεν θα μπει στη διαδικασία των μικροκομματικών, όπως τα χαρακτήρισε, παιχνιδιών του κ. Τσίπρα.

«Δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη περίτρανα ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη για μια κυβέρνηση με τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα δεν στέκει. Απέτυχε παταγωδώς. Προφανέστατα δεν θα παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση, θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η κυβέρνηση ήταν απολύτως απροετοίμαστη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα», ήταν η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη στο ερώτημα που τέθηκε για την επερχόμενη διαδικασία στη Βουλή το επόμενο τριήμερο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και θα καταθέσουμε προτάσεις. Το υπουργείο κλιματικής αλλαγής να γίνει πραγματικό υπουργείο κι όχι ένα κέλυφος όπως είναι σήμερα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι «Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, είναι απαράδεκτη η διαχείριση που έχει κάνει και τις τελευταίες ημέρες και γενικά. Αλλά δεν θα μπούμε στα μικροπολιτικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Εδώ, από εσάς, είχε πει ότι είναι αδιανόητο να ζητήσει εκλογές με 50 θανάτους την ημέρα. Τώρα, με 100 θανάτους την ημέρα, ζητά εκλογές». Μάλιστα, έστρεψε ξανά τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τελικά φαίνεται να μην θέλει τις εκλογές. «Ο κ. Τσίπρας από τη μια ζητάει εκλογές και από την άλλη, την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο σενάριο είναι, να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης. Μήπως τελικά δεν θέλει εκλογές για τους δικούς του λόγους;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανήθικο να ζητούνται τώρα εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανέφερε επίσης πως θεωρεί αδιανόητο, ως και ανήθικο, το να κατατίθεται στην παρούσα φάση αίτημα εκλογών, τη στιγμή που η πανδημία είναι ακόμα σε έξαρση και προκαλεί τουλάχιστον 100 θανάτους ημερησίως τα τελευταία 24ωρα.

«Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα, με την πανδημία να μην έχει κοπάσει και 100 συνανθρώπους μας την ημέρα να πεθαίνουν. Αν ήθελα το συμφέρον μου, θα ήθελα εκλογές αύριο το πρωί. Αλλά ξαναλέω, το θεωρώ ανήθικο να ζητάμε εκλογές με 100 θανάτους την ημέρα. Θα είμαστε έτοιμοι, όποτε γίνουν οι εκλογές. Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση θα είναι αυτή της λαϊκής ετυμηγορίας», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσο για το αν υπάρχουν περιθώρια σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης κράτησε ξανά αποστάσεις. «Με τον κύριο Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική. Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση για να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα που βελτιώνουν μέσω του προγράμματος μας, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια», επισήμανε.