Μενού
  • Α-
  • Α+

Την οργή των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να μην επιτρέψει να συνεδριάσει την Κυριακή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έτσι ώστε να πραγματοποιήσει την παρέμβασή του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ αναφέρεται: «Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής. Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, ο κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα.

Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας. Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση».