Μενού
  • Α-
  • Α+

Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ προσπάθησε να δώσει από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα: «Κύριε πρόεδρε έχουμε κάνει αίτημα προκειμένου να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα στις οχτώ το πρωί της Κυριακής. Αν έχετε πρόθεση να αλλάξετε την ώρα συζήτησης για την ψήφο δυσπιστίας και θέλετε να την πάτε νωρίτερα πείτε το μας για να το πάμε 7πμ. Αν το πάτε 7πμ να το πάμε 6πμ.»

Το όλο ζήτημα έχει προκύψει μετά την άρνηση του κ. Τασούλα να συνεδριάσει την Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την «έκρηξη» του επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη. Το Κίνημα Αλλαγής είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ομιλία του προέδρου του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την Κυριακή (30/1), στις 12:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Στη, δε, περίπτωση που παραχωρήθηκε αίθουσα, για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή άρχιζε πριν την έναρξη νομοθετικής διαδικασίας στην ολομέλεια της Βουλής είπε ο κ. Τασούλας. «Θεωρώ ότι η ταυτόχρονη διαδικασία είναι - αν μη τι άλλο - προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας (συζήτησης πρότασης δυσπιστίας) και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων είπε ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας».