Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ απευθύνθηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ για τακτικισμό στην κατάθεση πρότασης μομφής, όσο και στην κυβέρνηση της ΝΔ για την «ακολουθία αποτυχιών» τα 2,5 χρόνια που κυβερνά τη χώρα.

«Αν ο κύριος λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ ήταν η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε για τους δικούς του λόγους τακτικισμού ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η διαδικασία θα είχε το ελάχιστο ενδιαφέρον, όμως το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γιατί υπάρχει ένα σημαντικότερο ζήτημα κι αυτό είναι η ακολουθία των αποτυχιών της κυβέρνησης της ΝΔ που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην Κ.Ο. του Κινήματος.

Η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος υπογράμμισε ότι ουσιαστική πολιτική είναι να προσαρμόζεσαι σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Εξάλου, τόνισε ότι μία υπόσχεση της ΝΔ που διαψεύσθηκε ήταν εκείνη που αφορούσε την τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

«Αλλο πράγμα η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας κλειστής ομάδας στελεχών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Χρειάζεται μακρόπνοη μελέτη διοικητικής μεταρρύθμισης,  υπογράμμισε.